Voeg sfeer aan je huis toe met kunstplanten

Heb je geen groene vingers, maar ben je wel gek op planten? Voeg dan meer sfeer toe aan je huis met kunstplanten! Nepplanten kunnen niet dood gaan en zijn bovendien verkrijgbaar in ontzettend veel formaten en soorten. Wat jouw interieurstijl ook is, er is ongetwijfeld een mooie kunstplant te vinden die er perfect bij past.

Realistische kunstplanten

Als je bij kunstplanten denkt aan glimmende bladeren van hard plastic, heb je het helemaal mis. De laatste jaren zijn de technieken voor het maken van nepplanten namelijk flink verbeterd. Hierdoor kun je een namaak plant van hoge kwaliteit nauwelijks meer onderscheiden van een echte kamerplant. Voor je het weet geef je jouw nieuwe kunstplanten per ongeluk water! De nepplanten van Easyplants zijn hier een goed voorbeeld van. De producten worden met veel zorg samengesteld en er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De bladeren zijn bijvoorbeeld gemaakt van kunst zijde, op basis van houtpulp. Dit materiaal is erg sterk en zorgt voor de realistische uitstraling.

Meer groen, minder onderhoud

Het grootste voordeel is natuurlijk het gemak. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over uitdroging, wortelrot, verkleurde bladeren of ongedierte. Een goede namaak plant blijft altijd in topconditie! Wat betreft onderhoud is afstoffen met een plumeau of (lichtvochtig) microvezeldoekje al voldoende.

kamerplanten in je interieur

Sfeer in iedere ruimte

Met kunstplanten breng je sfeer in iedere ruimte van je woning. Het doet er namelijk niet toe hoeveel licht er binnenkomt. Zelfs in een kamer zonder ramen kun je zorgeloos nepplanten neerzetten.

Kunstbloemen als kleurrijke touch

Naast kunstplanten zijn er ook kunstbloemen verkrijgbaar. Hiermee kun je gemakkelijk meer kleur toevoegen aan je interieur. Een vers bosje bloemen gaat vaak nog geen week mee. Van een kunstboeket heb je nog jaren plezier. Koop een paar bosjes kunstbloemen in verschillende kleuren, zodat je regelmatig kunt afwisselen. Het is ook mooi om slechts één takje, nepbloem of kunstblad in een vaas te zetter ter decoratie.

Kunstplanten voor buiten

Wist je dat er ook realistische kunstplanten voor buiten verkrijgbaar zijn? Van nep olijfbomen, kunstgrassen, coniferen en palmbomen tot een kunsthaag. Uiteraard hebben de nepplanten buiten een kortere levensduur door alle weersinvloeden. Het is daarom verstandig om ze een beetje beschut of onder een overkapping te plaatsen. Je laat de kunstplanten nog echter lijken door de pot te vullen met aarde, kokossnippers of een andere bodembedekker. Daarna is het een kwestie van genieten van al het groen!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101