Kunstgras ideaal, lekker makkelijk

In tegenstelling tot gewoon gras, vereist kunstgras vrijwel geen onderhoud. Het is dan ook een ideale manier om je tuin zonder te veel moeite groen te houden. Door het minimale onderhoud zul je meer tijd over houden voor andere activiteiten, en uiteindelijk ook veel geld besparen aan onderhoudskosten die je bij normaal gras regelmatig zult maken. Je zult het gras nooit meer te hoeven maaien, of je zorgen te maken dat het gras te veel of te weinig zon krijgt. Lees nu verder om meer te leren over de voordelen van kunstgras en hoe het jouw achtertuin altijd groen zal houden.

 

Waarom kunstgras makkelijker is dan gewoon gras

Gewoon gras vraagt om veel onderhoud. Daarnaast zijn er bepaalde activiteiten die je beter niet kunt doen op gewoon gras om te zorgen dat jouw gazon groen blijft, die je op kunstgras naar hartenlust kunt uitvoeren. Zo zul je voor je gazon het hele jaar door onderhoud moeten plegen. In het voorjaar en in de zomer zul je het moslaagje boven op het gazon moeten verwijderen. Wanneer je daar geen verticuteermachine voor hebt, is dit een flinke klus.

 

Je zult het gras ook regelmatig moeten bemesten, wekelijks maaien, onkruid verwijderen en bij droog weer besproeien om te zorgen dat het groen en strak blijft. Ook zul je af en toe kale plekken moeten bezaaien en het grasveld moeten bekalken om het dekkend te houden. Wanneer je hier simpelweg de tijd niet voor kunt nemen, maar wel een groen gazon wilt, is kunstgras de beste optie voor jou.

 

Onderhoud van kunstgras

Het vereist niet veel onderhoud, maar als je de levensduur van kunstgras zo lang mogelijk wilt houden zul je toch een beetje moeten doen. Zo is het belangrijk om regelmatig bladeren en takken te verwijderen, hierdoor voorkom je dat zaadjes kunnen ontkiemen op de mat. Mocht dat toch gebeuren, zul je deze met de hand kunnen verwijderen of een biologisch bestrijdingsmiddel moeten gebruiken bij hardnekkig onkruid. Verder kun je het gras enkele keren per jaar borstelen om de sprieten mooi rechtop te houden en kun je eventueel vuil verwijderen.

kunstgras

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft naast de lage onderhoudseisen, nog veel andere voordelen ten opzichte van gewoon gras. Zo heb je het hele jaar door een groene grasmat, waar je zelfs in de winter op kunt lopen en waar de kinderen op kunnen spelen. Het is ook ideaal om speelrekken of zwembaden en tenten voor langere tijd op te laten staan. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat het gras daaronder afsterft en je een bruine plek op je gazon krijgt nadat je het verwijderd. Doordat het niet schuurt, is het perfect voor kinderen om op te spelen, zeker wanneer ze last hebben van hooikoorts.

 

In tijden waarin we steeds meer droge zomers meemaken, is het onverantwoord om je gazon constant te besproeien. De milieuvriendelijkere optie is dan ook om voor kunstgras te gaan. Het aanleggen hiervan is eenvoudig zelf te doen, en je kunt de mooiste kunstwerken van je tuin maken. Omdat het gemaakt is van een UV-bestendig materiaal, zal het zijn kleur lang behouden. Met een lange levensduur van 10-25 jaar, zullen jij en je gezin lang plezier beleven van het kunstmatige gazon.

Wesley Bouwman
Wesley Bouwman
Artikelen: 1