Sfeervolle tuinverlichting voor elk huis

Dat het maken van een lichtplan voor binnen een goed idee is, weten veel mensen wel. Maar dat het ook buiten bijdraagt aan een ultieme beleving van je woongenot, is nog niet overal doorgedrongen. Daarom besteden we in dit blog aandacht aan buiten-en tuinverlichting. Zodat je niet alleen overdag, maar ook ’s avonds optimaal van je tuin kunt genieten. Zelfs als je binnen bent.

Het combineren van functies

Goede lampen zijn onmisbaar om inbrekers buiten de deur te houden. Zij houden er niet van om in het licht gezet te worden. Daarnaast wil je graag zelf veilig buiten kunnen lopen, bijvoorbeeld als je in het donker thuiskomt met de fiets of na een wandelingetje met de hond. Het aanbrengen van lichtpunten heeft dan ook altijd een dubbele rol: een praktische en een esthetische. Bij Nostalux hebben ze dat goed begrepen. Met de grootste collectie van Nederland, zit er altijd een perfecte keuze voor je bij voor een sfeervolle tuinverlichting.

Het verschil tussen tuinverlichting en buitenverlichting

Verlichting voor buiten wordt vaak in een adem genoemd met tuinverlichting. Toch is er wel degelijk een verschil te benoemen. In het geval van buitenverlichting gaat het met name om het verlichten van bijvoorbeeld de gevel, de carport of de oprit. Terwijl het bij tuinverlichting vooral gaat om het benadrukken van de verschillende elementen in de tuin zoals de planten, een pad of een bankje. Het spreekt voor zich dat beide typen verlichting elkaar aanvullen en als één geheel gezien kunnen worden bij het maken van een verlichtingsplan.

Sfeervolle tuinverlichting

Het is niet aan te bevelen om de tuin vol te zetten met lampen. De sfeer zal daarmee juist ver te zoeken zijn. Het beste effect krijg je door het subtiel uitlichten van een enkele boom, een vijver, het verlichten van een pad of het aanbrengen van andere lichtbronnen die gericht zijn op specifieke planten of elementen in de tuin. Het hoeven zeker niet altijd spots te zijn, je kunt ook kiezen voor een lantaarn of een sokkel bijvoorbeeld. Ook feestverlichting in de vorm van een lichtsnoer, al dan niet in kleur, kan eigenlijk het hele jaar door. Denk, als het gaat om buitenverlichting, ook eens aan het in het licht zetten van een brievenbus of zonnewijzer.

tuinverlichting

Langer van buiten genieten

Dat de natuur goed voor een mens is, is al onomstotelijk bewezen. Buiten bezig zijn is dan ook aan te raden. Hoe je met plezier meer tijd buiten door kan brengen, is echter voor iedereen verschillend. Waar de een graag buiten de planten snoeit of in de grond aan het spitten is, ligt de ander liever in een hangmat of zit met een glaasje in de hand bij de tuinhaard. Feit is dat als de tuin goed verlicht is, de aandacht naar buiten getrokken wordt en daarmee binnen en buiten meer met elkaar verbonden wordt. Het nodigt dus meer uit om daadwerkelijk naar buiten te gaan. Ook in de avond.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor het verlichten van je tuin? Lees dan snel verder in: Je tuin verlichten, zo doe je dat

Nu alleen nog kiezen waar je de leuke lampen op gaat richten!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207