Ideeën om je huis op te knappen

Wil je graag je woning extra opknappen, of het gewoon iets leuker maken? Je bent niet de enige! De meeste mensen zijn hun interieur op een gegeven moment een klein beetje beu, willen soms gewoon iets anders of moeten een kapot voorwerp vervangen! Het is dan leuk om iets origineels te kiezen waardoor je weer helemaal gelukkig bent met je inrichting. We hebben hier een stukje inspiratie voor opgeschreven in de vorm van een aantal ideeën. Ben je benieuwd welke ideeën dat zijn? Lees dan gauw door!

Kies voor een hanglamp

Met een hanglamp krijg je een unieke sfeer in een ruimte. Er zijn allerlei verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er hanglampen met een hele grote bol, of juist hanglampen waarbij er een heleboel kleine lampjes samen zorgen voor een mooi lichteffect. Bovendien misstaan ze eigenlijk nergens. Een hanglamp boven de tafel is natuurlijk een klassieke keuze, maar het ziet er ook leuk uit wanneer je er eentje boven de salontafel hangt of gebruikt als centraal stuk in je inrichting!

Verf een muur

Soms is het niet persé de inrichting, maar juist de kleurstelling van een ruimte die toe is aan vervanging en een mooie update. Wanneer je dit gevoel hebt zul je er waarschijnlijk baat bij hebben om gewoon eens een muur te verven! Kies een kleur die je tof vindt, die past bij de rest van je interieur, maar toch eens wat anders dan anders is! Op die manier maak je er al gauw wat moois van, en dat is natuurlijk wat je het liefste wilt.

Slaapkamer tip

Gaat het vooral om je slaapkamer? Dan is een klamboe kopen één van de beste tips die we recentelijk zijn tegengekomen. Het is eigenlijk een soort tentje dat je boven je bed hangt, en dat ziet er simpelweg ontzettend gezellig uit!

Vervang een van je grotere meubels

bank kopen

Grote meubels zoals je tafel, bank of tv-meubel, zijn erg bepalend voor de uitstraling en het gevoel van een ruimte. Om ervoor te zorgen dat je dit weer opfrist doe je er dan goed aan om een van deze grotere meubels te vervangen. Dat is natuurlijk een veel ingrijpendere investering dan een setje nieuwe kussens of een andere vaas, maar het heeft dan ook veel meer effect. Wanneer je je dit kunt veroorloven is het dan ook zeker een idee om te overwegen.

Zo knap je de boel weer op!

We hopen dat je met deze inspiratie weer nieuwe ideeën hebt gekregen en nu een beetje weet hoe je de boel op kunt gaan knappen. Het gaat er vast ontzettend mooi uitzien wanneer je klaar bent.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101