Je interieur verrijken met prachtige hanglampen

Wat zou een woning toch zijn zonder sfeerverlichting… Stel je voor, thuiskomen in een donker huis, die grote lamp in de keuken aan, je hele huis in de spotlight. Op de films, en in de meeste huizen, ziet het er vaak toch iets anders uit. Net wat sfeervoller, warmer en zelfs romantischer. Want stiekem zijn het toch die sfeerlampen die je huis dat extra beetje gezelligheid meegeven.
Nu kun je natuurlijk je hele huis vol hebben gezet met leuke tafellampjes, maar de hanglamp wordt vaak over het hoofd gezien. Ongelooflijk zonde natuurlijk, want die oude stoffen oma-lamp in de woonkamer breekt echt wel wat af aan de rest van het interieur.

Maar wat voor lamp past er nou eigenlijk in jouw huis? Lampenwinkel Straluma zet enkele lampen voor je op een rijtje!

1. De industriële hanglamp

Bij een industriële, beton-overheersende inrichting van je huis hoort natuurlijk de juiste lamp. Gelukkig zijn er echt enorm veel toffe industriële hanglampen te vinden! Zo maken bijvoorbeeld mooie betonlook hanglampen boven de eettafel de ruimte helemaal af!

2. De landelijk industriële hanglamp

Het klinkt misschien wat gek, ‘landelijk-industrieel’, maar het eindresultaat is toch echt zo gek nog niet! Het fijne is dat deze lampen zowel thuis passen in het landelijke, als in het industriële interieur. Ze zorgen voor een mooie afbraak in de algehele inrichting, zonder er buiten te vallen.

3. De moderne hanglamp

Bij ieder modern interieur hoort natuurlijk een moderne lamp. Of je nu voor een strakke design-lamp gaat, of misschien juist voor iets artistieks zoals een draad-hanglamp, zolang het geen oma-stofje heeft, past het bij jouw interieur!

4. De klassieke hanglamp

Ik denk dat je al wel weet waar het over gaat als je het woordje ‘klassiek’ hoort. De oude woonboerderijen met houten meubels, open hallen en grote ramen hingen vol met deze lampen. Gelukkig hoef je tegenwoordig echt niet in een boerderij te wonen om deze lampen kwijt te kunnen. Ze zijn heel goed te combineren boven houten meubels, in een landelijke inrichting of zelfs juist in huizen met een heel strak design. Lekker retro zullen we het maar noemen!

5. De romantische hanglamp

Ah eindelijk, daar hebben we hem. De lamp van de films. De zwoele momenten van een stelletje aan de tafel, de kleffe handjes houden elkaar lustig vast terwijl ze elkaar diep in de ogen aankijken onder het warme licht van de… Juist! De romantische hanglamp. Nu hoef je jezelf natuurlijk niet iedere dag in een filmscenario terug te vinden, die romantische hanglamp is ook gewoon heel erg mooi. Klassiek, eigentijds en een tikkeltje eigenwijs. Daardoor gelukkig ook heel goed te combineren met ieder interieur!

Interessant om te lezen: Het verhaal Wooninfluencer Dorke over haar creatieve zoektocht naar thuiskomen en zelfvoorzienend leven

Zo zie je maar, er is voor ieder wat wils! Dus zie die hanglampen nu eens niet langer over het hoofd, ze kunnen je interieur namelijk echt enorm verrijken! Welke hanglamp hangt bij jou boven de eettafel?

Myra Kokke
Myra Kokke

Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast het schrijven heeft mijn creativiteit nog een andere uitlaat gevonden: ons huis! Met veel plezier voorzie ik je dus van alle ins & outs over DIY, wonen en leven!

Artikelen: 4