Zo koop je een houten vloer die bij je past

Heb je net een nieuw huis gekocht, of ben je toe aan een nieuw interieur? Een goede houten vloer is de basis van jarenlang woonplezier. Europees eikenhout is wat dat betreft een geweldige optie. Het is sterk, duurzaam en brengt de natuur bij je naar binnen. Maar bij wie moet je zijn voor de beste houten vloer? Welke vloerpatronen zijn er? En hoe krijgen vloeren hun unieke uiterlijk? In dit blog leggen we het uit!

Win advies in van een houten-vloerenspecialist

Als het op houten vloeren aankomt, lijken de opties oneindig. Het vinden van een vloer die bij je past, is dan ook best lastig. Zoek je de beste houten vloer? Dan ben je bij het Friese Dutzfloors aan het juiste adres. Deze houten-vloerenspecialist produceert uitsluitend houten vloeren van Europees eikenhout. Maar ze doen meer dan alleen vloeren in alle soorten en maten maken: ze denken met je mee. Ervaren adviseurs helpen klanten bij het kiezen van een passende vloer voor hun huis. Heb je foto’s van je huidige interieur? Of Pinterest-afbeeldingen van je droominrichting? Als Dutzfloors jouw droomvloer nog niet heeft, maken ze ‘m wel!

Elk vloerpatroon zijn eigen charme

Het mooie aan een houten vloer is dat je er alle kanten mee op kunt. Zo kan de vloer bijvoorbeeld op verschillende manieren worden gelegd. En ieder vloerpatroon heeft z’n eigen charme.

Visgraat vloeren, bijvoorbeeld. Dit type vloer is klassiek, maar nooit ouderwets. Ooit lagen ze alleen in herenhuizen. Tegenwoordig zie je ze overal: van mooie stadsappartementen tot landelijke woningen. Hetzelfde geldt voor Hongaarse punt vloeren. Deze vloer heeft schuinliggende planken met afgesneden uiteinden. Het resultaat? Een bijzonder zigzageffect waarbij het lijkt alsof de letter ‘V’ wordt herhaald.

houten vloer

Bewerkingen maken een vloer nóg unieker

Een échte houten vloer is uniek. Aan de ene kant komt dat door hout zelf – elke plank heeft zo zijn eigen unieke, natuurlijke lijnen. En dan zijn er nog de bewerkingen, zoals roken, schuren of beitsen. Bewerkingen toveren een mooie houten vloer om tot jouw droomvloer. Wil je dat niet elk vloerdeel een gelijke tint heeft? Roken it is. Wil je liever een vloer die er doorleefd uitziet? Kies er dan voor om de planken te laten trommelen – hierdoor komen er butsen en deukjes in het hout.

De opties zijn eindeloos. Des te belangrijker dat je je laat adviseren door echte experts met een passie voor vloeren. Zo wordt het koopproces prettiger én eindig je met een vloer waar je nog jaren verliefd op bent.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99