Je interieur met een houten vloer combineren? Zo doe je dat

De vloer vormt een belangrijk onderdeel van je interieur en heeft een grote impact op de uitstraling van je woning. Om ervoor te zorgen dat alle elementen van de inrichting tot hun recht komen, is het belangrijk dat je de houten vloer met de juiste kleuren, meubels en accessoires combineert. Met Eiken vloeren is dat het makkelijkste, omdat eiken bij uiteenlopende interieurinrichtingen past.

Heb je een vloer van een andere houtsoort? Geen probleem. Let in ieder geval op de volgende aandachtspunten:

Muurkleuren

De kleur van een houten vloer komt het beste tot zijn recht als je met de kleuren op de muren voor contrast zorgt. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgekleurde vloer gecombineerd met een donkergrijze tint op de muur.

Heb je een donkere vloer? Gebruik dan lichtere kleuren, zoals wit, geel en lichtgrijs. Wees terughoudend met het gebruik van pastelkleuren. Pastel zorgt voor een beperkt contrast, waardoor de ruimte er als geheel al snel minder mooi uit komt te zien.

huis inrichten

De plinten

Net zoals met houten vloeren, kun je met plinten alle klanten op. Wil je de ruimte zo rustig mogelijk houden en optisch groter laten lijken? Kies dan voor plinten met dezelfde print en kleur als de vloer.

Vind je dat niet mooi, maar wil je wel de rust behouden? Kies dan voor witte plinten of plinten die dezelfde kleur als de deuren hebben.

Met plinten kun je ook voor contrast zorgen, door voor een andere kleur dan de vloerkleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een donkere vloer met witte plinten. Wil je het contrast opvallender maken? Kies dan voor hoge plinten.

Tip: naast dat je plinten kunt gebruiken om een twist aan de uitstraling van je interieur te geven, kun je er ook snoeren en kabels mee wegwerken. Ideaal en rustgevend.

Meubels en accessoires

Een houten vloer is met tal van meubels en accessoires te combineren. Eén van de dingen die eigenlijk niet mag ontbreken is een vloerkleed. Een vloerkleed op een houten vloer oogt niet alleen heel sfeervol, het is ook nog eens functioneel. Het kleed werkt namelijk geluiddempend.

Voor wat betreft de meubels is het vooral van belang dat ze niet ‘wegvallen’ bij de kleur van je houten vloer. Het gebruikt van lichte meubels op een lichte houten vloer of donkere meubels op een donkere vloer is dus geen goed idee. Ook hier geldt: zorg voor contrast.

Voor wat betreft accessoires heb je volop keuze. Denk aan een stoere metalen lantaarn, een rieten mand voor de tijdschriften en industriële lampen. Vergeet ook niet om een aantal groene kamerplanten neer te zetten. Groen past perfect bij de natuurlijke uitstraling van hout.

Je vloer een andere kleur geven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je al jaren hetzelfde interieur hebt en toe bent aan iets nieuws. Dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om je houten vloer een andere kleur te geven. Tenminste, als je een vloer van echt hout hebt. Dus geen laminaat of PVC vloer met een houtlook.

Echte houten vloeren kunnen van een nieuwe afwerklaag worden voorzien. Het vloeroppervlak wordt dan eerst geschuurd en vervolgens in de gewenste kleur opnieuw afgewerkt.

Wil je hier meer over weten? Bezoek dan een specialist in houten vloeren om je te laten informeren over de mogelijkheden.

Je kunt er ook voor kiezen om je nieuwe interieur door een interieurontwerpbureau te laten samenstellen. Een ontwerper is immers dagelijks bezig met het inrichten van woningen en weet als geen ander hoe je alle elementen tot een passend geheel met elkaar kunt combineren.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255