Onderhandelen? Verliefd worden kost geld!

Je stapt een huis binnen en je weet het meteen. Dit wordt ‘m. Dit is het huis waar je wilt wonen. Je kunt er je vinger niet op leggen, maar je wéét het gewoon. Dit huis is jòuw huis.

Jippie! Heel veel jippie zelfs! Maar wat nu?

Verliefd worden op een huis is 1 ding, maar je wilt wel zeker weten dat je geen bouwval koopt.

De vlinders in je buik beginnen al snel plaats te maken voor zenuwachtig gekriebel.

Je wilt het huis, maar je wilt niet te veel betalen en je wilt ook weten hoe het bouwkundig zit.

In een helder moment realiseer je je: hier moet een aankoopmakelaar aan te pas komen.

 

Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een aankoopmakelaar?

De vastgoedbranche is een kleine wereld. Je komt elkaar als makelaars hoe dan ook tegen. Is het niet nu, dan is het wel bij een volgende transactie. Het is dus belangrijk dat je op z’n minst vriendelijk blijft tegen elkaar. En beter nog: elkaar een beetje helpt waar het kan. Bij het kopen van een huis bijvoorbeeld.

 

Bovendien geldt het volgende:

  • De verkopend makelaar weet dat als een kijker met een aankoopmakelaar komt, hij serieuze interesse in het huis heeft. De tijd van verkoper en makelaar wordt nuttig besteed.
  • De verkopend makelaar mag ervan uitgaan dat een aankoopmakelaar alleen meekomt, als duidelijk is dat het regelen van de hypotheek voor het gewenste huis geen problemen oplevert. En dat is voor een verkoper natuurlijk fijn om te weten.
  • Als een aankoopmakelaar mee is geweest met de bezichtiging, is de kans op gedoe na de verkoop minimaal. Er is per slot van rekening een professional mee geweest om de staat van het huis te beoordelen of een bouwkundige keuring te adviseren.

 

Met een aankoopmakelaar maak je dus als koper meer kans.

Maar! Uiteindelijk gaat het ook gewoon om een goede prijs. En, hoe kan het ook anders, de aankoopmakelaar heeft een database met de verkoopprijzen. Hij weet dus als geen ander wat een reële prijs is voor het huis van jouw dromen.

 

Conclusie:

Ga lekker bezichtigen, wordt verliefd op een huis en laat je bijstaan door een deskundige voor het gevoel van zekerheid en het maken van meer kans. Pak je verhuisdozen maar alvast in!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207