Hoe beschermt een werkbroek je tijdens buitenwerk?

De situatie op de woningmarkt is in 2022 compleet veranderd. Hoewel het tekort aan woningen zeker nog niet is weggewerkt, heeft onder andere de gestegen hypotheekrente ervoor gezorgd dat de eerdere historisch grote prijsstijgingen zijn afgevlakt. In veel regio’s in ons land daalde het aantal verkochte woningen ten opzichte van 2021, en geïnteresseerden bieden niet meer als gekken tegen elkaar op. Mensen die hun woning willen verkopen en er een goed bedrag voor willen krijgen, zullen daarom weer meer moeite moeten doen. Wil je je woning zo representatief mogelijk neerzetten? Dan kan het zowel binnen- als buitenshuis nodig zijn het een en ander aan werk te verrichten. Wat je echt niet kunt missen als je buiten aan de slag gaat? Een degelijke werkbroek.

Het belang van een goede werkbroek wordt vaak onderschat

Heb je elektrische apparaten nodig om de tuin weer toonbaar te maken? Moet je de ladder op om goten van een tuinhuisje of je woning leeg te halen, of moet je moeilijk bereikbare ramen en kozijnen schoonmaken? Of moet je het dak op om dakpannen schoon te maken, recht te leggen of te verwisselen? Gevaarlijk werk buiten vraagt om specialistische outdoor kleding.

Veel mensen denken dat een spijkerbroek of joggingbroek ook best voldoet als ze buiten aan de slag gaan. Dit is echter niet het geval. Een werkbroek moet namelijk niet alleen flexibel zijn en comfortabel zitten, maar je ook goed en veilig laten werken. Denk hierbij aan handige functies zoals extra zakken om gereedschap in te kunnen doen, of een waterafstotende coating. Bij Engelbert Strauss vind je een ruim assortiment aan moderne werkbroeken die aan alle eisen voldoen. Ze hebben een hoog draagcomfort, geven maximale bewegingsvrijheid en beschermen de drager.

Deze bescherming biedt een degelijke werkbroek

Ben jij ook iemand die af en toe klust, en daarbij gewone kleding draagt? Dan vraag je jezelf misschien wel af: “Waar beschermt een werkbroek je tegen eigenlijk?”. Mensen die dagelijks buiten aan het werk zijn, zullen je zo een aantal dingen kunnen opnoemen. Denk aan weersinvloeden zoals een hete zon, striemende regen of een koude wind. Daarnaast beschermt werkkleding je ook tegen kwetsuren, bijvoorbeeld als je je stoot of ergens langs schampt.

Nog iets anders belangrijks als je vaak buiten werkt? Bescherm je voeten met veiligheidsschoenen!

werkschoenen

Tips voor het kiezen van de juiste werkbroek

Wil je een werkbroek kopen, doe dit dan weloverwogen. Maar hoe koe kies je de juiste werkbroek voor jezelf? Allereerst is het belangrijk om na te denken over het type broek. Gaat je voorkeur uit naar een korte of lange broek, of een tuinbroek? Verder is het handig om je lichaamsmaten eens op te (laten) meten. Zo weet je zeker dat je de juiste maat werkbroek bestelt. Tot slot is het goed om na te denken over specifieke eisen die je stelt aan de kleding. Denk aan de voorkeur voor een bepaald type materiaal, de mate van bescherming die de werkbroek moet bieden en de aanwezigheid van broekzakken.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103