Omdat verhuizen op zich al gedoe is

Huisdier mee? Check!
Alle laatjes leeg? Check!
Niks achtergebleven? Check!
Wagen vol geladen met verhuisdozen? Check!

Zo ziet het allerlaatste moment van de verhuizing er vaak uit. De laatste keer de sleutel in het slot. De laatste keer achteromkijken. En dan begint de reis naar je nieuwe plek.

Naar de nieuwe stek die je voortaan thuis zult noemen.

Nieuwe woning vinden

Misschien heb je er zin in om te verhuizen of misschien heb je helemaal geen leuke reden om je spullen te pakken. Hoe het ook zit, verhuizen is zo’n beetje overal hetzelfde. Het begon met de zoektocht naar een andere woning en het eindigt met een plof op de bank in je nieuwe omgeving. En in de tussentijd heb je een boel spullen moeten inpakken en een hele hoop zaken moeten regelen.

Adreswijzigingen

De gemeente neemt veel van het doorgeven van de adreswijzigingen voor zijn rekening, maar er blijft nog genoeg over om zelf te regelen. De sportclub, de verzekering, de tijdschriftabonnementen, wellicht de zakelijke inschrijvingen. En tot slot ook nog het gas, water en licht en de aansluitingen van de tv en internet natuurlijk.

Check je kosten

Verhuizen is een nieuw begin en daarmee ook een mooie gelegenheid om de uitgaven op een rijtje te zetten en te bezien welke vaste lasten je kunt verlagen. Zoals je misschien elk jaar je zorgkosten onder de loep neemt met de vergelijkingssites die daarvoor op internet zijn te vinden, zo kun je ook een providercheck doen Het is een kwestie van enkele gegevens invullen, je voorkeuren aangeven en minder betalen. Of juist meer natuurlijk, afhankelijk van je wensen. Ook internet en tv vergelijken kun je op deze manier gemakkelijk doen.

Het gebruik

Het kiezen van een aanbieder voor internet hangt mede samen met hoe jouw gebruikspatroon eruitziet:

 • Je favoriete serie bingewatchen op de bank
 • Kinderen die filmpjes kijken op een tablet, laptop of telefoon
 • Uitgesteld tv kijken
 • Netflixen, videoland of sport op betaalde zenders
 • Van een mobiele device naar de computer streamen
 • In bad, bed of keuken televisie kijken
 • Online lessen volgen

De mogelijkheden online zijn ontelbaar en je kunt er een dagtaak van maken om te weten wat er allemaal speelt en kan. Het wordt daarom steeds belangrijker om een goede provider te kiezen die aansluit op jouw behoeften.

Wat vind jij belangrijk?

verhuizen

Als je je gaat richten op de verschillende aanbieders, bepaal voor jezelf dan vooraf wat jij belangrijk vindt. Je kunt daarbij het onderstaande overzicht als leidraad gebruiken:

 • De internetsnelheid

Dit gaat over de downloadsnelheid en de uploadsnelheid. Oftewel: hoe lang moet je wachten totdat de gegevens zijn getransporteerd. Dit wordt aangegeven in Mbit. De downloadsnelheid is de snelheid waarmee jij gegevens op kunt halen en de uploadsnelheid is de snelheid waarmee jij gegevens kunt versturen. Hiervoor geldt met name: ‘Het is maar net wat je gewend bent’. Heel lang geleden (zo rond ongeveer 1950)   ratelde de computer en duurde alles behoorlijk lang. Maar tegenwoordig verwachten we dat er direct reactie komt op onze actie.

 • Montage

Wil je (gratis) hulp bij het installeren van het pakket of ga je dit zelf doen?

 • Kosten en duur van het abonnement

Hoeveel wil je er per maand aan uitgeven? Vaak is het goedkoper om bijvoorbeeld televisie en internet bij dezelfde provider onder te brengen. Ook scheelt het als je kiest voor een langere periode; dus een abonnement van 24 maanden in plaats van 12 maanden. Daarnaast heb je ook bij veel internetproviders combivoordeel. Dit houdt in dat je naast internet, ook al energie of mobiel afneemt bij die provider.

 • Extraatjes

Wil je extra kanalen om sport of films te kunnen kijken? Bij de meeste internetproviders kun jij extra zenderpakketten toevoegen aan je basis tv-pakket.

Wil je uitgesteld kijken? Met interactieve tv kun jij je tv live pauzeren, begin gemist kijken of programma’s opnemen zodat je deze later terug kunt kijken.

Beoordeel de extraatjes die je erbij krijgt als je een abonnement afsluit.

 • Dekkingsgraad

Als je dan toch aan het onderzoeken bent, controleer dan meteen hoe het zit met de aansluitingen. Niet elke provider heeft in elke wijk glasvezel, evenveel bekabeling of een goede dekkingsgraad. En met alle online dingen die we tegenwoordig doen, is het onmisbaar dat internet goed werkt. Daarnaast is ook niet elk soort internet mogelijk op jouw adres.

 • Levertijd

Heb je de tijd om te wachten totdat de aansluiting geregeld is of wil je het morgen werkzaam hebben?

Vergeet ook dit niet

Vergeet ook niet om af en toe offline te gaan. Doe een ouderwets spelletje zoals ganzenbord of rummikub of maak een wandeling. De wereld draait ook door als je niet online bent!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207