Het grote financiële voordeel van een hypotheekadviseur

Wanneer je een hypotheek afsluit dan is dat een grote financiële beslissing. Daarbij is het handig als je op de juiste manier en door de juiste persoon wordt geadviseerd. Veel mensen zitten met de vraag hoeveel goed advies over de hypotheek dan kost. Daarnaast vergt het vinden van een hypotheekadviseur en het stellen van de juiste vragen ook veel voorbereiding, maar de keuze voor het aannemen van een deskundige is het zeker waard. Daarom helpen we je graag verder met meer informatie over de voordelen van een hypotheek adviseur. 

Wat doet een hypotheekadviseur

De hypotheekadviseur bekijkt jouw financiële status en geeft je persoonlijk advies. Zo krijg je het best inzicht in wat voor soort hypotheek er bij jou en je financiële situatie past. Daarnaast stelt de hypotheekadviseur zich op als bemiddelaar tussen jou en de hypotheekverstrekker. Zo weet je zeker dat het proces van het begin tot eind goed wordt begeleid en heb je een sparringpartner voor elke vraag. 

Het vinden van een adviseur 

Er zijn verschillende partijen die onafhankelijk hypotheekadvies geven. Daarnaast heb je ook nog de keuze om eens rond te kijken bij verschillende advieskantoren. Zo heb je een goed overzicht van alle adviseurs die je verder kunnen helpen bij het proces. Vergeet niet dat een adviseur bij je moet passen en moet kunnen levelen met je wensen. Het voordeel hiervan is dat je veel verschillende opties hebt en dat elke adviseur zijn eigen sterke kanten heeft. Dus door in zee te gaan met een adviseur, ben je ervan verzekerd dat je altijd overwogen een keuze maakt.

Soorten adviseur

Voordat je nu direct op zoek gaat naar de adviseur die bij jouw past, is het goed om te weten dat er 3 verschillende soorten adviseurs zijn. 

  1. Je hebt adviseurs die in dienst zijn van een zogeheten aanbieder. Vaak is dit een bank of overige kredietverstrekkers. Deze adviseurs helpen je dan ook alleen bij het afsluiten van een hypotheek bij die specifieke aanbieder.
  2. Er zijn ook adviseurs die advies geven over een selectie van een klein aantal hypotheekaanbieders, waar hij zijn hypotheken voor je kan afsluiten.
  3. Ook heb je adviseurs die met zo goed als iedere aanbieder samenwerkt maar in dienst staat van de klant. Dit worden de onafhankelijk hypotheekadviseur genoemd. Vaak voorzien deze bedrijven je dan van advies, maar sluiten zelf geen hypotheken af. 

Ga je een huis kopen of je hypotheek oversluiten? Let dan goed op bij wat voor soort adviseur je terecht komt. Zoals je bij type 1 en 2 ziet, kunnen zij niet altijd gaan voor wat het gunstigst is voor jou doordat ze gebonden zijn aan een aanbieder. Aan de andere kant is het contact tussen de adviseur en de vertrekker zo goed dat ze makkelijk om de tafel kunnen zitten en er meer voor jou uit kunnen halen.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121