Gietvloer: de ideale vloer voor de garage

Of je de garage nou gebruikt als opslag, werkplaats, atelier of gewoon om de auto in te parkeren: een goede vloer is erg belangrijk. De vloer in de garage wordt vaak en intensief gebruikt. Het moet dus wel tegen een stootje kunnen. Verrassend genoeg weten veel mensen niet dat een gietvloer een perfecte garagevloer is. Het is erg populair voor in de woonkamer en badkamer, maar ook in de garage is de kunststof vloer een goede toevoeging. In dit artikel bespreken we de belangrijkste eigenschappen, voordelen en de prijs gietvloer.

Sterk en slijtvast

Een gietvloer is ontzettend sterk. Het wordt niet voor niets zo vaak gebruikt in grote magazijnen, hallen en parkeergarages. Waarom zou je jouw eigen garage niet voorzien van zo’n professionele en slijtvaste vloer? In combinatie met de juiste ondervloer kun je gerust zware voorwerpen op de gietvloer zetten.

Lange levensduur

Omdat de vloer zo sterk is, heeft het ook een hele lange levensduur. Een gietvloer van hoge kwaliteit kan tientallen jaren meegaan. Zeker als het is voorzien van een extra sterke coating. Om de vloer in topconditie te houden, is het verstandig om de toplaag na ongeveer 10 jaar te laten vervangen.

Waterafstotend

Gietvloeren hebben een waterafstotende eigenschap. In combinatie met de naadloze aanleg hoef je je dus geen zorgen te maken over vocht. Na een flinke regenbui kun je de auto met natte banden gewoon naar binnen rijden.

Onderhoudsvriendelijk

Omdat de garagevloer waterafstotend is, is het ook erg onderhoudsvriendelijk. Vocht, vuil en zelfs olie kun je heel eenvoudig verwijderen. Het zal niet in de vloer trekken of hardnekkige vlekken veroorzaken. Verwijder vuil met een doekje en maak de vloer af en toe schoon met een licht vochtige dweil.

Modern uiterlijk

Een gietvloer is behalve praktisch ook erg stijlvol. Zeker als je de garage gebruikt als een professionele werkplaats of atelier, is het uiterlijk van de vloer ook een belangrijke factor. Gietvloeren geven de ruimte een hele moderne en strakke uitstraling. Het oogt fris, stoer en professioneel tegelijk!

nieuwe vloer in je huis

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Door de ontzettend lange levensduur is een gietvloer de investering meer dan waard. Het is een garagevloer met een van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen. De exacte gietvloer prijs m2 zal per soort en totale oppervlakte verschillen. Een epoxy gietvloer is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €45 per m2 en de epoxy coatingvloer voor een prijs vanaf €26 per m2. Voor een beter overzicht van de mogelijke kosten raden we aan om een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 102