Een verhuizing op de planning? Hier moet je op letten!

Een verhuizing is altijd spannend. Er moet niet alleen een hoop geregeld worden qua papierwerk, het vereist ook een strakke planning. Je moet waarschijnlijk op een bepaalde datum je eigen huis uit, zodat er nieuwe bewoners kunnen intrekken. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat al jouw spullen en plekje krijgen in je nieuwe huis en dat je niets vergeet. Kortom, een stressvolle periode waarbij je vast wat hulp kunt gebruiken. We helpen je graag een handje op weg, zodat het proces wat makkelijker te behappen valt!

Een opslagruimte regelen

Waarschijnlijk is een opslagruimte niet het eerste wat in je opkomt, maar dit kan je een hoop gedoe besparen. Misschien heb je een nieuwe bank besteld die vroeg geleverd wordt, maar welke je nog niet kwijt kunt. Het kan ook zijn dat je bepaalde meubels of dozen alvast weg wilt hebben uit je oude huis, zodat je ver kunt met inpakken. In zo’n geval is een tijdelijke opslagruimte ideaal, omdat je je spullen veilig ergens kunt opbergen. Daarnaast zijn ze weer toegankelijk, mocht je eenmaal echt gaan verhuizen. Veel opslagplekken bieden een opslag met haal- en brengservice, waardoor het zware werk uit handen genomen wordt en je niet moeilijk hoeft te doen met het huren van een vrachtwagen of busje. Ideaal!

verhuizen

Neem wat vrije dagen op

Als je denkt dat je wel in een weekendje kunt verhuizen en vervolgens weer door kunt met de orde van de dag, dan heb je het goed mis. Er komt zo ontzettend veel kijken bij een verhuizing naast het verplaatsen van je inboedel, dat je best een weekje vrij kunt nemen. Je kunt deze tijd dan goed gebruiken om het papierwerk en je administratie op orde te krijgen. Daarnaast moet er natuurlijk ontzettend veel ingepakt worden en misschien moet je wel klussen in je nieuwe woning. Veel bedrijven bieden overigens sowieso al een vrije verhuisdag, waarbij je geen extra dagen hoeft op te nemen. Het is verstandig om hier eens naar te vragen bij je werkgever, want dit kan je zomaar een vrije dag schelen!

Regel belangrijke dingen vooraf

Er zijn enkele dingen die je vooraf kunt regelen, wat een hoop gedoe scheelt op het moment dat je gaat verhuizen. Denk hierbij aan abonnementen voor gas, water en stroom, maar ook verzekeringen en je internetabonnement. Hier kunnen namelijk zomaar nog eens twee weken overheen gaan, waardoor je misschien twee weken zonder internet zit. Door dit soort zaken vooraf te regelen, bespaar je jezelf een hoop stress en frustratie tijdens of na je verhuizing.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101