Verhuizen: houd je verzekeringen up-to-date en kijk uit voor onderverzekering!

Een verhuizing is een ideaal moment om te kijken of je verzekeringen nog wel up to date zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een woonverzekering zoals een opstalverzekering en inboedelverzekering. Ga je verhuizen naar een groter huis dan is de kans groot dat je extra meubels aanschaft. Bij een verhuizing komt het ook vaak voor dat je voor nieuwe vloeren kiest en voor nieuwe raambekleding. De waarde daarvan is wellicht hoger dan die van de oude inboedel en daarom is het belangrijk om na een verhuizing je verzekeringen daarop af te stemmen. Zo voorkom je onderverzekering.

 

Onderverzekering na verhuizing

Je geeft na je verhuizing het nieuwe adres aan je verzekeraar door. Veel mensen vergeten echter dat de inboedel mogelijk in waarde is gestegen. Dat betekent dat er mogelijk sprake is dat de huidige verzekering niet meer voldoet en de inboedel is onderverzekerd. Een verhuizing is bij uitstek het moment om naar je woonverzekeringen te kijken. Voldoet de dekking nog wel? Is het wenselijker om over te stappen naar een andere verzekeraar? Een verhuizing is een goed moment om over te stappen en ervoor te zorgen dat je niet bent onderverzekerd. Na je verhuizing is het verzekeren van je inboedel met een inboedelverzekering heel gemakkelijk. Je kijkt gewoon welke dekking het beste is en bij de waarde van je inboedel past. Daarna ben je niet onderverzekerd, maar heb je de perfecte dekking voor je inboedel.

 

Welke dekking is geschikt?

Verzekeraars bieden bij woonverzekeringen in de vorm van een inboedelverzekering doorgaans meerdere opties. Bijvoorbeeld een basisdekking of een all-in dekking. De inhoud van de dekking varieert in dat geval en de hoogte van de premie is daar eveneens op afgestemd. Check daarom altijd wat de verschillende opties zijn om tot de beste keuze voor een inboedelverzekering te komen. Uiteraard is het mogelijk om voor beide opties een premieberekening te maken om te zien wat het verschil in kosten is. Het is in elk geval belangrijk dat je niet onderverzekerd bent, maar je hoeft ook niet oververzekerd te zijn. Je betaalt dan in verhouding een te hoge premie voor de werkelijke waarde van je inboedel.verhuizen

 

Aanvullende verzekeringen na je verhuizing

Een verhuizing is eveneens ideaal om te kijken of er mogelijk extra’s verzekerd moeten worden. Bijvoorbeeld als het gaat om glasdekking. De schade aan ruiten in je huis is dan verzekerd. Heb je bijvoorbeeld een moderne stalen deur met glas in je huis aangebracht? Dan is een extra glasdekking bijvoorbeeld aan te raden. Valt mobiele elektronica wel onder je huidige dekking? Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het mogelijk om mobiele elektronica mee te verzekeren. Denk daarbij aan alle smartphones, tablets en laptops die onderdeel uitmaken van de inboedel van je huishouden. Een ongelukje zit in een klein hoekje, zoals het laten vallen van je smartphone. Of een glas drinken dat over je laptop valt. Zo zijn er nog meer aanvullende verzekeringen om na je verhuizing niet onderverzekerd te zijn. Het is bijvoorbeeld ook ideaal om je spullen buitenshuis verzekerd te hebben.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122