De checklist verhuizen voor een efficiënte verhuizing

Een verhuizing vereist de nodige planning en dan is het handig om over een checklist te beschikken. Dat biedt namelijk een goed overzicht in alles wat je moet regelen en wanneer je gaat inpakken. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de manier van vervoer. Een aanhanger huren is een prima optie voor een kleine verhuizing. Heb je een complete inboedel van een groot huis dan komt een verhuiswagen eerder aan bod. Maak verder gebruik van onderstaande checklist om je verhuizing efficiënt te laten verlopen.

 

Verhuisdozen regelen en inpakken

Het is het handigst om verhuisdozen te gebruiken om kleine spullen te verhuizen. Begin op tijd met inpakken en start met de spullen die je niet direct meer nodig hebt. Bijvoorbeeld met het inpakken van boeken en winterkleding als het zomer is of zomerkleding als het winter is.

 

Regel het vervoer op tijd

Wacht niet tot de laatste dag met het regelen van verhuisvervoer. Een aanhangwagen huren is vooraf al mogelijk om op een bepaalde datum vast te leggen. Doe dat op tijd, zodat je zeker weet dat je het vervoermiddel tot je beschikking hebt op de dag van de verhuizing. Verhuis je naar een appartement? In dat geval is het belangrijk om na te gaan of grote meubelen zonder probleem binnen te krijgen zijn. Indien nodig is het mogelijk om een verhuislift te huren, zoals een ladderlift.

 

Schakel hulptroepen in

In je eentje verhuizen is niet echt efficiënt. Daarom is het handig en verstandig om hulptroepen in te schakelen. Bel je vrienden en vraag om hulp en laat ze de dag van de verhuizing vrijhouden. Zorg op de dag van de verhuizing voor eten en drinken voor de hulptroepen.

 

Denk ook om alle regelzaken

Het efficiënt regelen van een verhuizing houdt niet alleen in dat de inboedel op de nieuwe plek van bestemming komt. Er zijn ook andere zaken te regelen, zoals op administratief gebied. Het is bijvoorbeeld nodig je verhuizing door te geven aan de gemeente. Zo breng je ook andere instanties op de hoogte van je verhuizing, zoals je internetprovider en energieleverancier. Vraag voor het verhuizen ook verhuisverlof aan bij je werk.

Demonteer grote meubelen

Het demonteren van grote meubelen neemt nogal wat tijd in beslag. Daarom is het handig om daar niet mee te wachten tot de dag van de verhuizing. Tenzij je veel hulptroepen hebt die deze taak op zich nemen.

 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122