Als je eens een andere inrichting anders wilt

Dit blog is voor jou als je, net als ik, houdt van het veranderen van de inrichting in je huis. Ook als je helemaal niet zo dol bent op het schuiven met je meubels, kun je in dit blog weer leuke tips vinden om je huiskamer subtiel op te fleuren. Een kleine verandering kan soms een grote impact hebben, nietwaar?

 

Salontafel of bijzettafel?

Laten we beginnen met de salontafels. In de loop van de tijd heeft deze ‘tafel bij de bank’ een andere rol gekregen. Waar het voorheen vooral praktisch moest zijn, is het tegenwoordig een echte sfeermaker geworden. De tijd van de grote salontafel lijkt dan ook voorbij te zijn. Veel mensen kiezen voor meerdere bijzettafeltjes bij elkaar. Soms tafeltjes van dezelfde grootte en uitstraling en soms juist volledig verschillende varianten.

 

Voor elk wat wils

Boomstammen, pallets op wieltjes, stoere ronde tafeltjes van metaal of natuurlijke vierkante modellen van riet. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. Zet er leuke gekleurde kaarsjes op en mooie bloemetjes in kleine vaasjes en klaar is je hoekje vol met sfeer. En bovendien is het nog praktisch ook. De bijzettafeltjes zijn makkelijk te verplaatsen en houden de ruimte luchtig. En als je na een poosje de inrichting weer wilt veranderen, zet je er een plant op. Plaats het in een andere hoek van je kamer en voila, je huis heeft weer een andere look.veilig huis

 

Keuze van de bank

Een nieuwe bijzettafel is zo gekocht. Een bank verwisselen doe je niet zo snel. Over die aanschaf moet je dus goed over nadenken. Persoonlijk vind ik de modulaire banken een geweldige uitvinding.

 

Waarom ik dat vind?

  • Je kunt verschillende kleuren en stoffen kiezen en samenvoegen. Je krijgt daarmee echt een op maat gemaakte bank, een unieke versie die niemand anders heeft. Als je liever gaat voor een meer neutraal model in 1 tint, kan dat natuurlijk ook.
  • Als je later de bank uit wilt breiden, is dat geen probleem. Superhandig als je gaat verhuizen naar een grotere woning en je de bank wilt houden. Of als je gezinsuitbreiding hebt en meer plek op de bank nodig hebt. Of als je kinderen opeens aanhang mee naar huis nemen. Of als er een hond in huis is gekomen die een plaatsje op de bank opeist.
  • De elementen zijn ook los te plaatsen. Als je dus zin hebt om van je bank een bank met fauteuil te maken, kan dat gewoon.
  • Door de robuuste uitstraling heeft het een uitnodigend karakter. Het is echt een bank waar het gezellig is om op te zitten of te hangen. Met vrienden, familie of je gezin.

 

Lekker flexibel

Hey, je hebt het interieur weer veranderd” is een uitspraak die ik met regelmaat hoor. Met deze tips snap je hoe dat komt en kan ook jij aan de slag!

 

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207