Kamerplanten voor een frisser huis

Breng wat frisheid in je nieuwe huis met kamerplanten. Nieuwe huizen kunnen vaak nog een beetje ‘nieuw’ ruiken. Door planten in huis te halen zorg je voor frisheid en een goede lucht in je nieuwe huis. Wat veel mensen niet weten, is dat er veel soorten kamerplanten bestaan die echt frisheid in huis bezorgen.

Zo heb je luchtzuiverende kamerplanten die van nature schadelijke stoffen in huis vernietigen. Maar ook standaard kamerplanten zorgen voor frisse lucht in je nieuwe huis. Allerlei soorten en maten planten zijn te koop bij Plantsome.

Frisse lucht door kamerplanten?

Of je nu een fan bent van kleurrijke planten of groene planten, bijna iedereen heeft wel een kamerplant in huis. En zo raar is dat ook niet. Waar kamerplanten vroeger duur waren, kosten ze nu stukken minder. Tevens kan je je planten thuis laten bezorgen wat het een stuk makkelijker maakt.

Maar het feit dat het goedkoper en makkelijker is om aan planten te komen tegenwoordig, is niet de enige reden dat mensen gek zijn op kamerplanten. Planten zorgen namelijk ook voor frisse lucht in je huis. Zeker als je een nieuw huis hebt en net bent ingetrokken, zijn kamerplanten van grote waarde. Maar waar zijn planten nog meer goed voor?

Voordelen kamerplanten

Naast het feit dat planten in huis mooi staan en zorgen voor een goed gevoel, zijn er veel voordelen verbonden aan kamerplanten. Zo zorgen kamerplanten voor minder stress, werken tegen een verstopte neus en allergieën en planten zijn goed tegen sigarettenrook en verbeteren de akoestiek in huis. Een goed voorbeeld van een echte sfeermaker is de Monstera kamerplant.

Maar dat niet alleen. Dat planten goed zijn voor je lichaam en geest is bekend, maar wist je dat planten ook goed zijn voor je nachtrust? De kwaliteit van je nachtrust wordt verbeterd als je planten in huis hebt. En je humeur wordt er ook nog eens beter van. Daarnaast is de kans op hoofdpijn minder als je kamerplanten in huis hebt en zal je concentratie verbeteren. Met al dat groen haal je dus niet alleen veel frisheid is huis, maar zorg je ook beter voor jezelf.

Luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten zijn niet zomaar planten. Dit zijn namelijk planten die overdag CO2 omzetten in zuurstof en waterdamp in de lucht brengen. Dit zorgt voor een betere luchtvochtigheid en een beter binnenklimaat. Het zijn niet zomaar planten dus.

Naast waterdamp afgeven en zorgen voor zuurstof, zorgen luchtzuiverende kamerplanten ook dat onfrisse geuren afgebroken worden. Het zijn een soort natuurlijke luchtverfrissers met zuurstof afgifte. Niet zo raar dat iedereen steeds verliefder wordt op luchtzuiverende planten.

Top 5 luchtzuiverende planten

Niet elke plant valt onder een luchtzuiverende kamerplant. En niet elke luchtzuiverende plant doet even goed zijn best. Daarom heb ik de top 5 luchtzuiverende kamerplanten voor je op een rijtje gezet:

1.      Spathiphyllum

2.      Nephrolepis (krulvaren)

3.      Areca (Dypsis Lutescens)

4.      Phlebodium (blauwvaren)

5.      Dracaena Marginata

Niet de makkelijkste namen, inderdaad. Elke plant heeft zijn eigen eigenschappen en zorgen op hun eigen manier voor een betere luchtzuivering in je huis. Van schadelijke stoffen doden met de blaadjes tot veel zuurstof afgeven. Welke plant je ook kiest, of welke planten je ook combineert, ze zullen stuk voor stuk hun werk doen en je nieuwe huis overladen met frisse lucht. 

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99