Woontrends 2021 voor een modern huis

Heb je net een huis gekocht of ben je van plan om je huidige interieur helemaal om te gooien om zo de verkoop van je woning te versnellen? 2021 heeft een aantal te gekke trendy woontrends voor ons in petto. Van zwarte deurklinken tot aan een statement piece in je woning – in dit artikel lees je meer over dé woontrends in 2021 voor een modern huis.

 

Leg de focus op je deuren en ramen

Een nieuwe lik verf aan de muur is mooi, maar weet je nog wat nóg stijlvoller is? Het aanpassen van de kleuren of stijl van je deuren en ramen. Dit zijn onderdelen die vaak vergeten worden bij het inrichten van een kamer. Dat is zonde, want daar valt ontzettend veel mee te ‘winnen’. Pas de kozijnen en de deuren qua stijl en kleur op elkaar af voor een modieus geheel. Kies bijvoorbeeld voor zwarte deurklinken van De Oude Deurklink of ga voor de moderne deurklinken van Mooi Deurbeslag. Combineer deze onderdelen met zwarte kozijnen of zwarte raamgrepen en je hebt de basis van een moderne woning.

 

Kies voor opvallende kunst aan de muur

Binnen een huis die past binnen de moderne samenleving hoort moderne kunst aan de muur. De meningen over moderne kunstwerken zijn heel verschillend. Vaak geldt de regel: of je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Gelukkig is er heel wat diversiteit te vinden binnen moderne kunst. Zo kun je altijd kiezen voor kleuren of prints die binnen jouw smaak vallen. Iets wat we bijvoorbeeld veel zien, zijn replicaties van kunstwerken van Nederlandse meesters. Denk aan een replicatie van De Nachtwacht of De Schreeuw – stuk voor stuk schilderijen die een absolute match zijn met jouw moderne inrichting in je huis.

 

Haal de natuur naar binnen

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is natuur ontzettend goed voor je. Door de coronacrisis zijn we de natuur flink beter gaan waarderen. Hoe kun je die drang naar het groen beter combineren met meer vanuit huis werken en leven dan door de natuur naar binnen te halen? Eerder zagen we al diverse woontrends waarbij de urban jungle centraal stond. Dit zien we in 2021 nog steeds met de focus binnen een moderne inrichting op verticaal groen. Op die manier kun je ook in kleinere ruimtes goed experimenteren met planten. Hierbij denken we aan hangplanten, verticale plantenbakken en volledige beplanting aan één stuk muur. Het kan niet groen genoeg.

 

Statement piece in modern interieur

Wat je tot slot niet mag vergeten, is een heus statement piece. Wanneer je de rest van je inrichting rustig laat met bijvoorbeeld alleen zwarte deurklinken, kunst aan de muur en wat planten die je verticaal ophangt, kun je een ware eyecatcher in een ruimte plaatsen. Statement pieces zijn helemaal van deze tijd. Het zijn opvallende meubels, kunstwerken, grote planten of beelden die je in het midden van de kamer zet. De naam statement piece wordt immers niet voor niets gebruikt, dus wees lekker creatief. Mocht je je huis uiteindelijk willen verkopen dan is één ding zeker: zo’n opvallend onderdeel in je woning valt zeker op op de foto’s.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99