De kunst van het opruimen

Welk type ben jij?

  1. Ben jij een rommelkont en hou je van georganiseerde chaos?

Dan herken je je vast hierin: Jouw bureau ziet eruit alsof de hele boel recent is ontploft. Overal liggen aantekeningen, papiertjes en oude verpakkingen. Volle en lege pennen liggen gebroederlijk naast elkaar. Een ander zal niets op jouw bureau kunnen vinden, maar als jij iets zoekt, weet je precies waar het ligt. Of toch niet?

  1. Jij bent juist een opgeruimd persoon!

Dan sluit de volgende omschrijving beter bij jou aan: Je houdt van keurige stapeltjes met de inhoud op thema gesorteerd. Je boeken in de boekenkast staan op kleur. Je hebt een grote voorkeur voor mandjes en bakjes, het liefst van gelijk formaat. Bovendien heb je op de deksel geschreven wat erin zit. Lekker overzichtelijk.

  1. Mix van bovenstaande

Misschien kun je niet kiezen en herken je je in beide omschrijvingen. De ene keer ben je netjes en ben je aan het opruimen en de andere keer maak je er een rommeltje van. En waarom ook niet?

Huis inrichten en opruimen

Welk type kast kies jij?

Welk type je ook bent, opruimen moeten we allemaal. Gelukkig zijn daar opbergkasten voor uitgevonden. Die zijn er in alle soorten en maten: met en zonder deurtjes, hele hoge of juist lage kasten. Stijlvol, modern, elegant of industrieel. En alles wat daartussen zit. Ook buffetkasten zijn prachtige opruimers. Ze hebben een beetje een stoffig imago, maar stoffig zijn ze al lang niet meer.

Als je onder type 1 valt, adviseer ik om een kast te kiezen met deurtjes, laatjes en/of dichte vakken. Op die manier kan het nog steeds lekker rommelig zijn, maar zie je daar verder niets van. Een ideale oplossing voor een opgeruimd huis, als je het mij vraagt.

Type 2 zal meer plezier beleven aan een kast met open vakken. Daarin kunnen persoonlijke snuisterijen tentoongesteld worden. Zo’n kast is een echte blikvanger en misschien zelfs wel een klein museum te noemen.

Vanzelfsprekend past bij type 3 een kast die zowel open vakken heeft als laatjes en deurtjes.

Voor alle types geldt in elk geval: kies je kast bewust. Neem er de tijd voor en kijk ook eens bij anderen wat zij hebben staan. Denk na over de uitstraling, over de plaats waar je het wilt zetten, over de kleur en over de grootte. En de volgende tip klinkt logisch, maar wordt soms toch over het hoofd gezien: bedenk van tevoren goed wat je in de kast wilt zetten. Check vervolgens of de kast van je keuze de juiste diepte heeft. Niets is zo vervelend als het kopen van een leuke kast waar vervolgens je servies niet in past. Of de fotoalbums. Of het speelgoed van de kinderen. Of…. Nou ja, verzin het maar.

Ik wens je veel plezier met het zoeken naar (en vooral het vinden van) een kast die bij je past!

Enne… laat je me weten welk type jij bent?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204