Vastgoedbeheer: dit mag je ervan verwachten!

Meer geld, oftewel een groter vermogen verkrijgen, is wat veel mensen willen. Dat kun je op verschillende manieren bereiken, zoals:

 • Sparen; een deel van je inkomen opzijzetten zodat je het niet uitgeeft. De rente op spaarrekeningen is tegenwoordig praktisch nihil. Afhankelijk van je vermogen moet je soms zelfs rente betalen om het geld op een bankrekening te laten staan.
 • Beleggen; het geld voor langere of kortere tijd vastleggen in beleggingsfondsen met het doel om financieel voordeel te behalen. Dit is een onzekere manier van het laten groeien van je vermogen, maar kan wel lucratief zijn. Voor alle vormen van beleggen en investeren geldt natuurlijk: ‘resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst’.
 • Investeren in vastgoed; in de volksmond wordt dit ook wel ‘beleggen in stenen’ genoemd. Investeren in woningen wordt al jaren gezien als een vrij stabiele vorm van investeren waarbij de waarde behouden blijft. Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om geld verdienen met vastgoed:
  • Het kopen van een opknapwoning en deze met winst verkopen nadat het is gemoderniseerd en gerenoveerd.
  • Het kopen van een woning voor de verhuur. Hiermee krijg je inkomsten gedurende de periode dat de woning verhuurd wordt. Mocht je besluiten om de woning na verloop van tijd weer te verkopen, dan is er meestal sprake van overwaarde. Bij deze constructie snijdt het mes dus aan meerdere kanten.

 

Laten we wat dieper ingaan op dit laatste onderwerp: een woning kopen voor de verhuur. Want als investeerder wil je wel de lusten, maar niet de lasten. Wel het inkomen, maar niet de zorg. En als het even kan, met zo min mogelijk onzekerheden.

 

verkooptip, huis verkopen

Vastgoedmanagement en -beheer

Daarom heeft Pinedo Makelaardij  naast de reguliere makelaarsdiensten ook een afdeling Vastgoedmanagement en -beheer. Deze afdeling is toegespitst op alles wat te maken heeft met huur en verhuur, voor zowel woningen als bedrijfsmatig vastgoed. Zij staan particulieren, beleggers, woningbouwverenigingen en stichtingen terzijde met:

 • Het vinden van een huurder.
 • De gemaakte afspraken vastleggen in een huurovereenkomst.
 • De huursom innen en het vervolgens afdragen hiervan aan de verhuurder.
 • De geldstroom beheren als er sprake is van betalingsachterstanden.
 • Technisch onderhoud verzorgen en reparaties regelen.
 • Wettelijk verplichte periodieke inspecties uitvoeren.
 • Optreden in geval van klachten.

De lijst is zeker niet volledig en kan nog worden aangevuld met allerhande overige werkzaamheden. Al met al is investeren in stenen dus een prima manier van vermogen opbouwen. Er is een aanzienlijk rendement met een beperkt risico, want: wonen moeten we allemaal.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207