Wat te doen met overwaarde?

Investeren in ‘stenen’, is een goede investering.

Het kan niet anders dan dat iemand dat ooit tegen jou gezegd heeft, in deze of in een andere vorm.

 

En het is zo!

Tenminste, als de markt goed is.

En dat is nu zo!

 

Een huis kopen doen de meeste mensen vooral om zelf fijn te kunnen wonen. Maar woonwensen veranderen en dus verandert het type huis met je mee. Het CBS geeft aan dat mensen gemiddeld 7x in hun leven verhuizen. Dat is om de circa 10 jaar. En hoe fijn is het dan dat je koopwoning meer geld waard is geworden: je hebt overwaarde.

 

Een misverstand is dat overwaarde alleen te gebruiken is als je je huis verkoopt. Dat hoeft niet zo te zijn. Iemand die je daar alles over kan vertellen, is de financieel adviseur. De mogelijkheden zijn divers en voor elke situatie geldt een ander advies. Bovendien veranderen de regels hieromtrent nogal eens.

Heb je dus een vraag over de overwaarde op je huis, maak dan zeker een afspraak met de financieel adviseur.

 

Hieronder geven we je alvast ideeën over het inzetten van de overwaarde.

Een paar mogelijkheden zijn:

  • De overwaarde gebruiken voor het kopen van een nieuw huis.
  • Het inzetten van de overwaarde voor het verhogen van de bestaande hypotheek.
  • Of juist voor het verlagen van de hypotheekrente.
  • Het nemen van een extra hypotheek.
  • De waarde gebruiken als onderpand voor een lening.
  • Het geld ‘opeten’.

 

Waar je de overwaarde ook aan wilt besteden, de conclusie is zonder meer: als je huis meer waard is geworden, mag je gerust blij zijn en het extra geld goed benutten!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207