3 tips voor eethoeken in je interieur

Om te beginnen moet je helemaal niks als het gaat om het inrichten van jouw woning. Het is jouw woning en jij moet het lekker inrichten zoals jij dat wilt. Smaak is gewoon heel persoonlijk. Gelukkig maar, anders zou elk huis in Nederland er hetzelfde uitzien. Dat gezegd hebbende zijn er wel een paar dingen waar je eventueel op zou kunnen letten om een geheel te maken van de verschillende elementen in je interieur. Em om ervoor te zorgen dat je geen meubels koopt die in het echt toch tegenvallen of veel te groot of juist te klein zijn. 3 tips voor het uitzoeken van eetkamertafels en eetkamerstoelen.

 

Tip 1: samen comfortabel eten

De eettafel is een belangrijk meubelstuk in je huis. Hij wordt voor veel meer dingen gebruikt dan om alleen aan te eten. Werken, knutselen, uitstallen, spelletjes spelen… Zorg daarom dat je nadenkt over je eettafel en eetstoelen. Als je al een eettafel hebt zoek je er natuurlijk bijpassende stoelen bij. Dat betekent niet dat de stoelen van hetzelfde materiaal of zelfs dezelfde kleur hoeven te hebben. De stoelen kunnen ook alleen dezelfde stijl hebben. Bij een moderne zwarte tafel met glasplaat van rookglas kun je heel goed strakke knalrode eetkamerstoelen kopen. Het enige dat ze gemeen hebben is dat ze beide modern zijn. En zelfs dat is geen must. Heel trendy is om alle eetkamerstoelen verschillend te laten zijn. In vorm en kleur. Het is natuurlijk wel altijd belangrijk dat ze lekker zitten.

 

Tip 2: aan tafel!

Als je een nieuwe eettafel gaat uitzoeken is het goed om te kijken waar die komt te staan en of dat past. Maar hoe bepaal je dat? Pak een meetlint en meet ongeveer een meter vanaf de muur. Dat is namelijk de ruimte die je nodig hebt om aan die kant comfortabel te kunnen zitten. Doe datzelfde ook als er meerdere meubels in de ruimte staat of als de tafel in de keuken komt. Je wil wel om de tafel heen kunnen lopen zonder met je schenen tegen het salontafeltje te knallen. En in de keuken wil je makkelijk bij het aanrecht kunnen zonder dat de tafel te veel in de weg staat. Dus hou rondom tenminste 100 centimeter ruimte aan. Maar dan kun je nog niet voor je zien waar de tafel komt te staan en hoeveel ruimte hij in beslag neemt.eettafel

 

Tip 3: tafelpoten en zitplaatsen

Als je met z’n allen aan tafel gaat is het wel zo fijn dat iedereen even prettig zit. Niemand vindt het fijn om een tegen een tafelpoot aan te komen als hij of zijn aanschuift. En hoewel we natuurlijk heel veel van elkaar kunnen hebben is het best irritant als onze ellebogen elkaar steeds aantikken tijdens het eten. Grofweg hebben we ieder zo’n 60 centimeter nodig om lekker vrij te kunnen eten. Als je vaak meer mensen te eten krijgt en je niet de ruimte hebt voor een gigantische eettafel kun je kiezen voor een tafel die je kunt verlengen als dat nodig is. Wel zo handig.

 

Extra tip: pak een laken of dekbedovertrek en vouw die tot het formaat van het tafelblad van de tafel die je op het oog hebt. Leg deze op de grond en je ziet precies of de tafel past in je interieur.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122