Hoe houd je de gang netjes?

De gang is de plek waar iedereen komt. Je gezinsleden, familie, vrienden, zakelijke afspraken en noem het maar op. Je wil dus dat jouw gang er altijd netjes uitziet maar dit is lang niet altijd het geval. Vaak hangen de jassen overal behalve aan de kapstok, en liggen de schoenen door elkaar heen op de grond. Met een schoenenkast kan dit heel eenvoudig opgelost worden.

 

Verschillende soorten schoenenkasten

Er zijn veel verschillende kasten te vinden voor alle schoenen die in jouw gang liggen. Voor welke kast je kiest, hangt natuurlijk van een aantal factoren af. Zo is de ruimte die je in de gang hebt een belangrijk punt, maar ook waar de kapstok hangt en of er bijvoorbeeld ook een toilet in de gang zit. Je wil niet dat je een kast koopt die vervolgens de deur van je toilet blokkeert. Daarnaast speelt ook de grootte van het gezin mee.

Een klein gezin heeft vaak genoeg aan een kast met twee lades. Hier kunnen dan vaak 6-8 paar schoenen in terecht. Je kan dan kiezen voor een simpele kast die je tegen de muur aan zet, maar bijvoorbeeld ook een lagere kast die wat breder is, zodat je hem ook als zitbank kunt gebruiken.

Een groot gezin heeft behoefte aan een grotere kast om alle schoenen, sneakers, pumps en slippers in kwijt te kunnen. Ook hier zijn genoeg kasten voor te vinden. Zo kun je gaan voor een kast met drie diepe lades, maar ook voor eentje met vijf lades. Zo weet je in ieder geval dat je alles erin kwijt kunt.

 

Wanneer je weinig ruimte hebt

Heb jij relatief weinig ruimte in de gang, dan kan het plaatsen van een schoenenkast nog wel eens een uitdaging gaan worden. Een mooie grote kast neemt namelijk erg veel ruimte in beslag, en je wilt wel gewoon door de gang kunnen lopen. Maar ook hier zijn oplossingen voor. Er zijn namelijk kasten die niet heel diep zijn, en die je aan de muur ophangt. Zo heb je geen last van poten op de grond, en doordat hij niet diep is kun je hem in principe overal kwijt.

Ook zijn er deurhangers te koop speciaal voor je schoenen. Deze hang je aan je deur, zodat het geen extra plek in beslag neemt. Het nadeel hierbij is alleen wel dat je schoenen altijd in het zicht zijn. Vind je dit niet netjes, dan kun je beter kiezen voor een kast die niet zo diep is.

Niels Heijligers
Niels Heijligers
Artikelen: 2