Tijdelijk internet tijdens een verhuizing: zo kun je dit regelen

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Je moet van alles regelen en lang niet altijd loopt de planning helemaal zoals jij die in gedachten had. Een goede internetaansluiting regelen is één van de eerste dingen om bij stil te staan. Je bent daarbij vaak afhankelijk van de mogelijkheden die de provider biedt, Het kan gebeuren dat er een wachttijd is voor het aansluiten. Dat betekent echter niet dat je zonder internet hoeft te zitten. Na het volgen van de onderstaande informatie weet jij precies wat je te doen staat. Tijdelijk internet in je nieuwe huis heb je namelijk zo gefixt. Zet het in je checklist en regel het op tijd!

Je telefoon als hotspot

Als je een vaste internetaansluiting hebt, gebruik je over het algemeen het modem van je provider als hotspot voor het verbinden van je draadloze apparatuur, zoals je telefoon, je tablet of je laptop. Maar je kunt natuurlijk ook je telefoon als hotspot gebruiken! Dat is een prima oplossing om op korte termijn internet op je nieuwe adres te realiseren. Bij KPN is het heel eenvoudig om je mobiele internetbundel voor een bepaalde periode aan te upgraden. Maak je op dit moment standaard gebruik van bijvoorbeeld 10MB of 20MB dataverkeer per maand? Laat je abonnement dan bijstellen of vraag een extra bundel aan. Je hebt dan tijdelijk onbeperkt internet tot je beschikking en daar kun je vervolgens direct mee aan de slag. Geen beperkingen meer, gewoon complete films of tv-programma’s bekijken, games spelen, enzovoort. Niet alleen op je telefoon, maar ook via bijvoorbeeld je laptop. Je gebruikt namelijk je telefoon vanaf dat moment als hotspot. Dat wil zeggen dat je met je telefoon een netwerksignaal creëert waarop je met je andere apparaten kunt inloggen. Via de instellingen van je telefoon kun je deze optie activeren. Zo heb je een alternatief voor je vaste internetaansluiting.

Streamen naar je televisie

Overdag ben je volop aan het klussen in je nieuwe huis, maar ’s avonds wil je waarschijnlijk wel even lekker ontspannen voor de televisie. Moe van het verhuizen plof je op je nieuwe bank en zet je het toestel aan. Maar wat nu als die televisieaansluiting nog niet geregeld is? Geen probleem natuurlijk met je onbeperkte internetbundel. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met je laptop in te loggen op de hotspot die je gecreëerd hebt. Daarna is het een koud kunstje om het beeld via een kabel over te zetten naar je televisie, zodat je lekker in groot formaat naar je favoriete programma’s kunt kijken.

Nog simpeler werkt het wanneer je beschikt over een Chromecast, een apparaatje dat speciaal ontworpen is om beeld en geluid naar je televisie te streamen. Dan heb je die laptop namelijk niet meer nodig. Ook deze oplossing werkt in combinatie met je mobiele hotspot. En zodra de internetaansluiting in je nieuwe huis helemaal geregeld is, kun je de databundel desgewenst weer wijzigen. Je kunt die namelijk per maand aanpassen, zowel omhoog als omlaag. Maar misschien bevalt het gebruiken van je eigen hotspot op je telefoon je zo goed, dat je het gewoon lekker laat zoals het is!

 

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121