Maak je woonkamer herfstklaar met een haard

De temperaturen gaan naar beneden, het wordt weer vroeger donker en we krijgen meteen de neiging om het binnen extra gezellig te maken. De herfst is begonnen! Overweeg je al een tijdje om een haard aan te schaffen? Dan is dit het juiste moment om de knoop door te hakken. Met een gashaard, elektrische haard of een houtkachel maak je de woonkamer helemaal klaar voor de knusse herfstdagen. En natuurlijk is het ook optimaal genieten in de winter. In dit artikel delen we een paar voordelen en wat meer informatie over verschillenden haardsoorten.

 

Haard voor een knusse en huiselijke sfeer

Een van de grootste redenen om een haard aan te schaffen, is natuurlijk omdat het zorgt voor een gezellige sfeer. Het knisperende vuur geeft de zithoek een knusse en huiselijke touch. Precies waar je in de herfst en winter naar verlangt. Bovendien is er tegenwoordig een mooie haard verkrijgbaar voor iedere woonstijl. Van klassiek of landelijk tot heel modern. Doe vooral online inspiratie op of bekijk verschillende haarden in een showroom. Haardencentrum Nederland is hiervoor een aanrader!

 

Verhoog de waarde van je woning

Een ander voordeel van een haard is dat het de waarde van je woning verhoogt. Het is tenslotte een luxe toevoeging aan de woonkamer waar veel mensen blij van worden. Ook voor de toekomst is een haard of kachel dus een goede investering.

 

Sfeervolle houtkachel

Een houtkachel heeft niet alleen een authentieke uitstraling, maar kan ook een hele ruimte opwarmen. Hierdoor bespaar je uiteindelijk veel energiekosten! Daarnaast is hout een goedkope brandstof. Je kunt het zelf hakken of als kant-en-klare blokken kopen.

 

Onderhoudsvriendelijke gashaard

Gashaarden hebben minder onderhoud nodig dan een houtkachel. Je hebt geen last van as en hoeft de binnenkant maar een á twee keer per jaar schoon te maken. Hoewel de gashaard is aangesloten op de gasleiding, zien de vlammen er net zo sfeervol uit als bij een houthaard.

haard in de woonkamer

Moderne elektrische haard

Dan is er nog de gebruiksvriendelijke elektrische haard. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en op de afstandsbediening te drukken. Het is een ideale optie als je weinig aandacht wilt besteden aan het onderhouden van een haard. Je ziet elektrische haarden vaak terugkomen in een heel modern en minimalistisch design. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor een haard met een traditionele look? Van een afstandje kun je deze niet onderscheiden van een landelijke houthaard.

 

Welke spreekt jou het meeste aan?

Judith Mohlmann
Judith Mohlmann

Judith Möhlmann werkt als freelance tekstschrijver voor diverse klanten in allerlei verschillende branches. Vooral wooninspiratie, energiebesparing en koken hebben haar interesse, maar er zijn nog veel meer interesse-gebieden waarmee wordt gewerkt. Dit geldt in het bijzonder voor de twee blogs die ze in beheer heeft: mamasopinternet.nl is hét blog voor (jonge) moeders en meer-weten-over-eten.nl voorziet mensen van heerlijke recepten en bijzondere dieettips. Op huislijn.nl zal Judith ook regelmatig wooninspiratie en besparingstips delen.

Artikelen: 24