6 redenen om te kiezen voor een landelijk interieur

Ga je binnenkort verhuizen of wil je je huidige woning een complete make-over geven? Dan is het slim om van tevoren een duidelijke stijl te kiezen. Dit maakt het shoppen van meubels en woonaccessoires een stuk makkelijker. Met een specifieke woonstijl in je achterhoofd creëer je zeker een harmonieus geheel. In dit artikel vertellen we je graag iets meer over een landelijk interieur. Waarom zou je juist voor deze stijl moeten kiezen?

Het oogt warm en gezellig

Bij een landelijk interieur maak je vooral gebruik van neutrale kleuren. De verschillende bruintinten geven elke kamer meteen een warme uitstraling. Ook beige, oud roze en gebroken wit passen goed bij deze stijl. De robuuste meubels, mooie verlichting en natuurlijke details maken de knusse sfeer compleet.

Het past goed bij een authentiek huis

Als je in een oud en authentiek huis woont, is de landelijke stijl een perfecte match. De karakteristieke details van de woning mogen echt benadrukt worden. De oude balken van het plafond zijn de blikvangers van de woonkamer. Ook kleurrijk glas in lood kun je mooi combineren met het rustige landelijke kleurenpalet. Wees daarnaast niet bang om de oude vloer te laten liggen en op te knappen. Al deze elementen geven je huis nog meer sfeer.

De stijl past perfect bij een woonkeuken

De gezellige landelijke uitstraling past goed bij een grote woonkeuken. Dit is niet alleen een plek om te koken, maar ook om samen te komen met vrienden en familie. Bij de landelijke keukens zie je veel hout terugkomen. Dit materiaal kan zowel stoer als modern ogen. Het is in ieder geval een ruimte waar echt geleefd mag worden.

Je kunt gebruik maken van natuurlijke materialen

landelijk interieur

In een landelijke woonstijl mogen natuurlijke materialen niet ontbreken. Denk hierbij niet alleen aan hout, maar ook aan steen, touw, jute, leer, wol en katoen. Dit kun je terug laten komen in de meubels of de kleine accessoires. Het voordeel van deze natuurlijke materialen is het product vaak duurzaam en stijlvol tegelijk is.

De landelijk stijl kun je goed mixen

Een landelijke stijl hoeft echt niet heel klassiek of elegant te zijn. Je kunt het namelijk mixen met allerlei andere stijlen. Geef een landelijk interieur een moderne touch door meer gebruik te maken van grijstinten en strakke lijnen. Of combineer het juist met nog meer robuuste elementen voor een industriële look. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Op Huislijn.nl plaatsen 2.500 makelaars hun woningaanbod. Vind je huis op Huislijn.nl

Een landelijk interieur is een goede basis

Bij een landelijk interieur is de basis vaak vrij simpel. Hierdoor kun je het na een tijdje eenvoudig omtoveren tot een andere stijl. Ook is het een aangename basis als je een huis gaat verkopen. De rustige kleuren en mooie houten details spreken veel mensen aan.

Op Huislijn vind je nog veel meer inspiratie over landelijk wonen dan alleen deze tips. Regelmatig schrijven we leuke en informatieve artikelen over dit onderwerp, met handige adviezen en prachtige foto’s. Je kunt deze terugvinden in onze categorie “Woonkamer inspiratie“, en daar kan ook direct inspiratie opdoen over andere woonstijlen. Van klassiek tot modern en van Japandi tot vintage. En alles wat daar tussenin zit.

Nog 2 laatste tips:

  1. Gebruik zachte kleuren: Kies voor een kleurenpalet met zachte, neutrale tinten, zoals wit, beige en grijs. Dit creëert een rustgevende basis voor je interieur.
  2. Voeg vintage elementen toe: Vintage meubels en accessoires geven je woonkamer een unieke en persoonlijke touch
Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16