Eenvoudige manieren om water te besparen

Klimaatverandering is tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Iedereen krijgt ermee te maken, dus iedereen is ook verantwoordelijk voor het behoud van een gezonde wereld. Dat begint natuurlijk ook bij jezelf. Het is bijvoorbeeld te adviseren om water te besparen, maar hoe doe je dit? Lees hieronder enkele tips om op een goede manier water te besparen.

 

Kraan dichtdoen bij tandenpoetsen

Dit klinkt misschien als een druppel op een gloeiende plaat, om even mooie beeldspraak omtrent water uit de stal te trekken. Maar daar kun je je nog in vergissen. Ga er namelijk maar eens vanuit dat je twee a drie keer per dag tandenpoetst. Als je dan de kraan aan laat staan, dan gaat er veel water verloren. En als je dit optelt over een jaar, dan hebben we het toch over vele liters water die je had kunnen besparen. Dus die kleine handeling kan dus veel verschil brengen. En stel dat miljoenen mensen dit per dag doen, dan scheelt dat natuurlijk gigantisch!

 

Witgoed op eco-stand

Veel water wordt er gebruikt bij witgoed. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je wasmachine. Die verbruikt veel water en dat is natuurlijk ook logisch om je kleding schoon te krijgen. Maar tegenwoordig heb je gelukkig ook wasmachines die op een eco-stand werken. Dan verbruik je minder water en dat is natuurlijk goed voor het milieu, maar tegelijkertijd ook voor je portemonnee. Dit is overigens ook mogelijke bij andere soorten apparaten. Denk daarbij aan de vaatwasser. Ook een vaatwasser verbruikt natuurlijk veel water, dus het is goed dat die stand dan mogelijk is. Heb je al een goede wasmachine? Je kunt je oude wasmachine laten verhuizen.

 

Minder vaak een bad nemen

Heb je mooie badkamer met een bad, dan is het toch aan te raden om minder vaak een bad te nemen. Bij een bad komt namelijk heel veel watervrij en dat zou je als een vorm van verspilling kunnen zien. Dus ben je iemand die regelmatig een bad neemt? Dan is het aan te raden om dat wat te minderen en vaker de douche te nemen. Je bespaart er bovendien ook nog eens geld mee en het is goed voor het milieu! Natuurlijk kan het zijn dat je graag af en toe een bad wil nemen. Maar zorg er dan voor dat je er goed gebruik van maakt. Veel mensen gaan namelijk heel even in bad. Dan is het natuurlijk extra zonde.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101