De beste manieren om jouw woonkamer te verduisteren

Een van de meest gebruikte ruimtes in je huis is de woonkamer. Het is daarom van groot belang dat je deze inricht zoals jij het wilt. Tenslotte ben jij degene die hier dagelijks vertoeft. Naast het interieur is de raamdecoratie een belangrijk onderdeel. Zeker als je de kamer vaak wat donkerder wil hebben. Er is veel raamdecoratie die je woonruimte verduisterend maakt. Denk aan een rolgordijn op maat , rolluiken, overgordijnen en raamfolie.

Rolluiken zijn saai

Een rolluik wordt aan de buitenkant van het raam geplaatst en is vaak saai. Je kunt niet met het licht spelen, er zijn slechts twee opties: donker of licht. Het oogt aan de buitenkant wat onvriendelijk, maar het is wel praktisch. Raamfolie is snel aangebracht en zit letterlijk op het raam. Het is een stuk goedkoper dan de andere manieren om je woonruimte te verduisteren.

Rolgordijnen in allerlei vrolijke kleuren

rolgordijnen in je nieuwe huis - raamdecoratie

De beste manier om je woonkamer te verduisteren is een rolgordijn. Rolgordijnen zijn er in alle soorten en maten, kleuren en stoffen. Laat je daarom ook adviseren wat het best bij de ruimte als de sfeer past. Want raamdecoratie is meer dan alleen maar functioneel. Wil je dat het helemaal verwerkt wordt in de sfeer van de ruimte, of moet het juist een eyecatcher zijn? Kleuren kunnen een ruimte ook upgraden dus vraag om stalen, zodat je goed kunt vergelijken.

Donkere woonkamer geeft sfeer

Maar waarom zou je de woonruimte willen verduisteren? We noemen enkele voorbeelden. Een donker gemaakte woonkamer leent zich er bijvoorbeeld geweldig voor om sfeervol gemaakt te worden. Zo kun je de lampen een weinig licht laten verspreiden (een dimmer is hier wel voor noodzakelijk) of kun je kaarsen aansteken. Door het licht zo te regelen dat je nog net de letters van je boek kunt lezen creëer je dé perfecte setting voor een gezellig avondje thuis op de bank. In de winter, als het sneller donker wordt, is het heerlijk om je woonkamer op een sfeervolle manier aan te kleden. Je bepaalt zelf de lichtinval of de hoeveelheid licht dat er binnen komt. Een goed begin van de avond.

Maar het kan ook zijn dat je woonkamer meerdere functies heeft. Als het ook als slaapkamer gebruikt wordt of als extra logeerkamer, is het prettig als de kamer in de avond- en nachturen donker is.

Bij ilumio kun je niet alleen terecht voor raamdecoratie, maar win je ook advies in over welke gordijnen je voor welke ruimte of gelegenheid kunt plaatsen. Er zijn mogelijkheden voor elk budget.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119