Kledingkast op maat: ideaal voor de kleinere slaapkamer!

Heb jij niet zoveel ruimte in je slaapkamer, maar heb je wel enorm veel kleding die je graag netjes wilt opbergen? Dan kan een kledingkast op maat je de uitkomst bieden. Het samenstellen van een kledingkast op maat biedt namelijk meerdere voordelen.

 

Zo groot als jij wilt

Als je een kleine slaapkamer hebt, is het niet zo handig om er een uitbundig grote kledingkast neer te zetten. Zo ben je direct al je ruimte kwijt en voelt het daarbij ook nog eens zeer krap, iets wat je slaap ook nog eens negatief kan beïnvloeden.

Maar, als je veel kleding hebt moet je dit toch ergens kwijt. Gelukkig bepaal je bij een kledingkast op maat helemaal zélf hoe groot de kast wordt. Stel je hebt een schuin dak. Dan wil je geen hoge maar juist een brede kast.

Je zou zelfs nog kunnen kiezen voor een hoekkast. Zoals de naam al verklapt plaats je deze in twee hoeken van je slaapkamer. De hoek van een kamer, of deze nou groot of klein is, wordt namelijk in de meeste gevallen niet benut. Verloren ruimte dus! Door je kledingkast hier in te plaatsen kan je mogelijk toch een relatief grote kast kwijt in je slaapkamer.

Dit zijn de duurste huizen op Huislijn.nl

Indeling optimaal benutten

Als je door de beschikbare ruimte dan toch moet kiezen voor een kleinere kast, moet je er maar voor zorgen dat de ruimte die je hebt optimaal gebruikt wordt.

Wist je namelijk dat je de indeling van de kast kan aanpassen naar jouw wensen? Als je dus bijvoorbeeld voornamelijk overhemden en pantalons draagt is het belangrijk dat deze kreukvrij blijven. Hiervoor zal je voldoende hangrekken nodig hebben, tegenover minder legplanken. Geen onbenutte ruimte in je kledingkast dus!

Tip: Heb je nog niet voldoende ruimte voor al je kleding? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om alleen de ‘hangende’ kleding in de kledingkast op te bergen. De kleding die opgevouwen kan worden kan je dan bijvoorbeeld in laden onder je tweepersoonsbed doen. Dit is namelijk vaak ook een ruimte die niet benut wordt.

 

Extra opties

Geen zin om elke keer naar een andere kamer te moeten lopen om te kijken of de gekozen outfit je goed staat, omdat je geen grote spiegel in je slaapkamer kwijt kan? Ook dat is met een kledingkast op maat verleden tijd! Naast dat je de volledige binnen- en buitenkant zelf kunt bepalen is het ook nog mogelijk om voor extra opties te kiezen. Denk bijvoorbeeld een verlichting voor in de kast, of grote deurspiegels om je outfit te checken.

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13