Inrichting
in huis een stellingkast

Zo maak je de woonkamer persoonlijk

De woonkamer is pas echt helemaal af als het een persoonlijke touch heeft gekregen. Hierdoor lijkt het niet meer op een perfecte showroom en voel je je eindelijk helemaal thuis. Maar hoe zorg je ervoor dat de woonkamer zo’n unieke uitstraling krijgt? Je leest onze tips in het onderstaande artikel!

 

Mix verschillende woonstijlen

Je hebt vast een favoriete interieurstijl die je wilt toepassen in de woonkamer. Hoewel een duidelijke stijl een fijne richtlijn is, moet je je hier vooral niet te streng aan vasthouden. Wees niet bang om verschillende woonstijlen met elkaar te mixen. Hierdoor wordt de ruimte namelijk veel persoonlijker! Een Scandinavische zithoek met landelijke én industriële details gaan dus prima samen.

 

Laat jouw persoonlijkheid zien in het interieur

Heb je een grote hobby of misschien zelfs een bijzondere verzameling? Laat het zien in je interieur! Door deze persoonlijke details maak je de woonkamer uniek. Koop bijvoorbeeld een mooie kast voor je favoriete boeken, zet de verzameling met modelvliegtuigjes op een paar wandplanken of creëer een stijlvol hoekje voor jouw handwerk hobby. Er is altijd wel een leuke manier te vinden om het in je interieur te verwerken.

 

Hang foto’s aan de muur

Wat is er persoonlijker dan een paar foto’s aan de muur? Je kunt ze in een minimalistisch lijstje ophangen of laten afdrukken op een materiaal als linnen, canvas en hout. Ook tof: druk jouw foto’s af op een kunststof hexagon. Met deze zeshoekige vorm kun je hele creatieve collages maken. Het is een grote interieurtrend op dit moment! De hexagon foto’s zijn eenvoudig op te hangen, te verschuiven en te wisselen. Zo kun je eindeloos blijven experimenteren met deze persoonlijke wanddecoratie. Afgedrukte foto’s zijn ook erg leuk om cadeau te geven aan vrienden of familie.

 

Combineer verschillende woonaccessoires

Woonaccessoires zijn de finishing touch van het interieur. Wissel de ‘standaard’ accessoires uit de winkel af met persoonlijke decoratie. Misschien ben je zelf een creatieveling die kunst maakt of koop je ieder jaar een bijzonder souvenir op vakantie. Geef het een mooi plekje en probeer alles met elkaar te combineren.

 

Ga aan de slag met planten

Voeg tot slot een aantal planten toe aan je woonkamer. Hiermee maak je de zithoek levendig en uniek. Geen enkele plant is tenslotte hetzelfde! Maak er echte eyecatchers van door de plantjes in mooie potten te zetten. Plaats ze ook eens op een verhoging of op een onverwachte plek voor een leuke twist.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Judith Mohlmann
Load More In Inrichting

Facebook Comments

Check Also

Haal meer groen in huis met deze tips

Op dit moment zijn planten populairder dan ooit! ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl