Hoe kun je een baan dichter bij huis vinden? 

Hoe langer mensen werkloos zijn hoe groter hun voorkeur wordt om een baan dicht bij huis te vinden. Bovendien verkiezen ze een korte afstand tussen het wonen en het werken zelfs boven een hoog salaris. Dit toont een onderzoek van Jordy Meekes, een econoom die werkzaam is bij de universiteit van Melbourne, aan. Bij het onderzoek maakte Meekes gebruik van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Als jij ook behoort tot de groep mensen die graag een baan dicht bij huis wilt dan kun je gebruik maken van de tips in dit artikel. 

 

Gebruik een vacaturesite

Als je zat bent van het verre rijden of het gebruik maken van een openbaar vervoer dan kun je dus een nieuwe baan dichter bij huis zoeken. Het is aan te raden om hiervoor een vacaturesite te gebruiken. Op zo’n platform zul je onwijs veel vacatures vinden, dus ook open functies in de buurt van je woonplaats. Op de sites waarop bedrijven hun vacatures kunnen plaatsen kun je zelfs een specifieke locatie invullen. De site zal dan automatisch alleen vacatures tonen in deze plaats. Natuurlijk kun je hierbij ook aangeven wat voor functie het zou moeten zijn.

 

Straal en zoekgebied

Daarnaast kun je op een vacaturesite ook een bepaalde straal aangeven. Dit kun je selecteren op de pagina met alle resultaten van je zoekopdracht. Hierdoor zul je de vacatures het dichtst bij je huis als eerste zien. Dit is bijvoorbeeld één van de mogelijkheden op de website Monsterboard, wat een bekend platform is voor het vinden van een nieuwe baan. Ook kun je op dergelijke sites selecteren binnen hoeveel kilometer van je woning je de vacatures wilt zien. Dit doe je bij het zoekgebied, wat je kleiner maar juist ook groter kunt maken. Dit alles zal ervoor zorgen dat de zoekresultaten verfijnd worden.

 

Netwerk en thuiswerken

Een andere tip die je kunt gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan in de buurt van je woning is het rondvragen in je netwerk. Je familieleden of vrienden kunnen bijvoorbeeld weten van een openstaande functie in de omgeving van je woonplaats waar jij nog helemaal niet van af weet. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om thuis te werken. Dit is met name een uitkomst als je in een klein dorp met weinig bedrijven woont. Het is dan natuurlijk een stuk moeilijker om een nieuwe baan te vinden in de buurt van je woning.

 

Solliciteren

Nadat je een baan hebt gevonden waarin je geïnteresseerd ben is het logischerwijs zaak om te solliciteren. Hiervoor zul je onder andere een curriculum vitae maken. Als je hiervoor tips wilt dan kun je gebruik maken van deze website. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een motivatiebrief te schrijven en op te sturen naar het bedrijf. Het is hierbij van belang om aan te geven dat je het handig vindt dat het bedrijf bij je in de buurt is, maar leg hier niet te veel nadruk op. Dit zou namelijk niet de enige reden moeten zijn voor je sollicitatie.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94