Gebeten door bedwantsen? Of heb je alleen een vermoeden?

Bedwantsen Bestrijden geeft je tips én zekerheid!

 

Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw leek het erop dat de bedwants in West-Europa en Noord-Amerika was uitgeroeid. Bedwantsen zijn hardnekkig ongedierte en het bestrijden van een bedwantsenplaag is een lastige klus, dus iedereen was positief gestemd. Maar helaas, de bedwants sloeg keihard terug en dat merken onze bestrijders vandaag de dag nog steeds. Denk je bedwantsen gevonden te hebben in jouw woning? Wij van Bedwantsen Bestrijden bieden je advies én gerichte professionele hulp!

 

Het begint bij een paar beten…

Je ligt ‘s nachts lekker warm in je bedje, nog onwetende dat er bedwantsen in je bed leven. Sta je ‘s morgens op, dan voel je al wat jeuk. Je krabt. Dan krab je nog eens. En nog eens. Misschien is het telkens dezelfde plek, maar het kunnen nog véél meer plekken zijn. En zo gaat vrijwel iedere morgen… en er komen steeds meer jeukende plekjes bij…

 

Hoe herken je een beet?

De beste tips om een bedwantsen beet te herkennen komen van onze eigen experts. Want je wilt zo snel mogelijk duidelijkheid als je vermoedt dat er bedwantsen in je woning en zelfs in je eigen bed leven! Wel een waarschuwing vooraf: bedwantsenbeten zijn soms moeilijk van eczeem of andere vormen van huidirritatie te herkennen. Raadpleeg daarom altijd een arts voor de zekerheid!

 

  1. Let op rode bultjes, vaak liggen die zelfs netjes op een rij op de huid.
  2. De jeuk van de bultjes is meestal gekmakend…
  3. Ben je allergisch voor insectenbeten en mogelijk dus ook voor bedwantsen beten? Dan kan je huid nog heftiger reageren.

 

Waarom bijten bedwantsen?

Bedwantsen zijn vooral ‘s nachts actief, tenzij ze heel erge honger hebben. Want wat lusten ze? Mensenbloed. En hoe komen ze het makkelijkst aan hun gerecht? Door bij je in bed te kruipen en dat valt nauwelijks in het begin. Tot de bedwantsen zich gaan voortplanten en je – bij nadere inspectie – allerlei witte eitjes en donkere beestjes in de naden en zomen van je matras ziet rondlopen. Geen smakelijke aanblik, dat kunnen we je alvast vertellen!

 

Wat moet je doen als je bedwantsen vermoedt?

  1. Verplaats niets uit de eventuele besmette ruimte naar een andere ruimte.
  2. Verplaats besmette kleding of beddengoed in een goed afgesloten zak naar de wasmachine. Was het textiel op 60 graden, dus goed heet!
  3. Bel direct een professionele bestrijder voor een inspectie.

 

Komt de expert bedwantsen tegen in je woning?

Dat is geen prettig nieuws, maar er kan wel iets aan gedaan worden. De bestrijder legt je dan uit wat hij aan het probleem kan doen en hij zet alle werkzaamheden nog eens uiteen in een plan van aanpak. Zo is volledige ontruiming van besmette ruimtes in veel gevallen noodzakelijk, want bedwantsen kunnen vaak alleen met insecticide of met een hittebron worden aangepakt. Dit klinkt als heftig ingrijpen en dat is vaak ook zo. Maar met professionele hulp ben je er wel van verzekerd dat ze zullen verdwijnen!

 

Meer weten? Bel gerust!

Met bedwantsen wil je niet samenleven, al was het maar alleen vanwege de vreselijk jeukende bulten en de slapeloze nachten. Neem daarom contact op met Bedwantsen Bestrijden voor een brede keur aan mogelijkheden. Wie wij zijn en wat wij doen? Wij hebben een landelijk netwerk opgericht van gecertificeerde bedwantsenbestrijders en via onze website kom je super eenvoudig in contact met een expert die in jouw woonplaats werkt.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94