Inrichting
huis verbouwen

Waar moet je rekening mee houden bij het verven van je woning?

Ben jij van plan om je woning te verven, maar weet je niet goed hoe? Misschien twijfel je zelfs wel om de klus uit te besteden. Uit onderzoek blijkt dat acht op de tien verbouwers de klus zelf doen. Geen reden tot paniek, jij kan dit namelijk ook. Je zult hier alleen wat hulp bij nodig hebben. In dit artikel zul je geholpen worden om er voor te zorgen dat jij je huis netjes zelf kunt verven. Het is belangrijk dat je verschillende stappen doorloopt en dat je gebruik maakt van het juiste verf materiaal. Er zit enorm veel verschil in de soorten verf. Hopelijk ben je geholpen met dit artikel en kun jij vandaag nog aan de slag. Alvast succes!

 

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel. Neem hier dus je tijd voor. Een verfklus zonder goede voorbereiding is gedoemd om te mislukken. Het is belangrijk dat je niet te snel van start gaat. Als eerste moet je alle meubels veiligstellen, hiervoor zijn speciale plastic zakken te koop. Deze zakken kan je over je meubels doen zodat deze niet vies worden. Vervolgens moet je alle plinten en stopcontacten afplakken. Als je dit gedaan hebt kan je door naar de volgende stap. Als eerste moet je checken of de muren helemaal droog en schoon zijn. Als je muur niet goed schoon is zul je oneffenheden krijgen, is de muur vochtig dan zal de verf niet goed pakken. Heb je de muren schoon en droog dan kun je beginnen met de primer. De primer is van essentieel belang wanneer je gaat verven op nieuwe muren. Bij bestaande muren is het primeren af te raden.

 

Aan de slag

Het is belangrijk de goede materialen in huis te hebben. Het is verstandig onderhoudsvrije verf te gebruiken. Sikkens Rubbol BL is hier een voorbeeld van. Sikkens Rubbol gaat wel tot 10 jaar mee en is bestand tegen extreme omstandigheden.  Een goede start van de klus heb je dus wanneer je begint met Sikkens Rubbol BL kopen. Gebruik voor Sikkens Rubbol BL een geschikte kwast. Nu is het alleen nog een kwestie van netjes verven!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Jordi Kuijlenburg
Load More In Inrichting

Facebook Comments

Check Also

Hoe ook de tuin slim gemaakt kan worden

Vaak denken mensen bij het slim maken van ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl