Diversen
Duurzaam huis

Je huis isoleren start hier

Een Nul op de Meter woning, energieneutraal wonen, een duurzaam huis. Het zijn termen waar je tegenwoordig mee om de oren geslagen wordt. Maar hoe zit het nou echt? In dit blog helpen we je graag op weg.

 

Dit levert direct geld op

Goed isoleren start met het dichtzetten van de gaten en kieren in je huis en met het aanbrengen van dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Dure ingrepen zoals het plaatsen van zonnepanelen of het aanleggen van een warmtepomp hebben weinig zin als de warmte meteen het huis uit vliegt. De terugverdientijd van dit soort investeringen is bovendien een stuk langer. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid snel en wat op de markt komt, wordt vaak snel ingehaald door betere varianten. Het isoleren van de muren, de vloer en het dak staan al lang niet meer in de kinderschoenen. Begin hier daarom mee en zorg voor een goede isolatieschil om je huis.

 

Herkenbaar?

Het aanbrengen van isolatie is een goed idee als je je in een van de volgende situaties herkent:

  • Je hebt regelmatig koude voeten als je in huis rondloopt.
  • Je hebt het idee alsof je het nooit echt lekker warm krijgt in huis. Hoe hoog je de thermostaat ook zet, in huis hangt een koude lucht, misschien zelfs wel een gevoel van tocht.
  • Je ervaart vochtproblemen en weet niet waar het vandaan komt.
  • De energierekening is altijd hoger dan verwacht. ‘Dat moet toch minder kunnen’ denk je, maar je weet niet hoe.

 

Duurzaam

Na de isolatie voelt het comfortabel en behaaglijk in huis. Koude voeten, tocht en vocht behoren tot de verleden tijd. De warmte blijft in je huis, dus de thermostaat kan een stukje lager. En dat zul je merken in de portemonnee. Bovendien wordt door het verlagen van het energieverbruik het milieu minder belast. Een absolute win-win situatie dus. Je huis is duurzaam!

 

Puzzelen

Vaak gaan we ervan uit dat de duurste ingrepen het meeste rendement op leveren. Maar niets is minder waar. Wist je bijvoorbeeld dat enkele beglazing met goede voorzetramen, bijna net zo goed isoleren als HR++ beglazing? Het is even puzzelen, maar het hoeft dus echt niet zo duur en ingewikkeld te zijn als je denkt! Als je een goede eerste stap wilt nemen, kijk dan eens op de website van Takkenkamp isolatie.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diane Van Beek
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Momenten om nooit te vergeten

Die fantastische reis die je hebt gemaakt, die ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl