Een dosis tuintrends en inspiratie voor je lentekriebels!

Het kwik stijgt langzaam maar gestaag en de zon duikt weer vaker op, kortom: de lentekriebels komen met volle kracht opzetten. Met een warm kopje koffie pakken we de eerste zonnestralen in de tuin. We halen een tuinstoel erbij, maar oei.. Die heeft zijn beste tijd gehad. Goed excuus voor wat mooie, frisse tuinmeubelen? Wat zijn de trends en wat past bij jou? Hier hebben wij een dosis verse voorjaarsinspiratie voor je!

Voorjaarstrend 2019: de pastel tuin

In 2019 is één van de tuintrends: lief, schattig en pastel! Dit voorjaar kan je tuin niet zonder zachte vormen en pasteltinten. Dus zet je tuin vol met hortensia’s, kussentjes met zachte kleuren en jawel, ook je tuinmeubelen kunnen in pasteltint. Kies bijvoorbeeld voor stoeltjes in abrikoos of mint groen. Bovendien heb je dan het hele jaar rond kleur in je tuin, ook als de hortensia’s zijn uitgebloeid.

Leer en textiel in de tuin

Textiel dat nat mag worden! Hoe leuk is dat? Er bestaan nu loungebanken die totaal niet onderdoen voor de sofa die je binnen hebt staan. Met het verschil dat deze gewoon lekker buiten kan blijven staan. Texfabric is een weerbestendig materiaal dat ook tegen een paar voorjaarsbuien kan. Of wat dacht je van een strakke tuinstoel van buitenleer? Ja, dat bestaat. En het zorgt voor een echte chique touch aan je tuin!

Eten op niveau met een tuin barset

Haal een mooie barset in de tuin, in plaats van een standaard tuintafel en tuinstoelen set. Til je tuindiner naar grote hoogte! Met een barset waan je je meteen in een hip restaurant. De perfecte setting voor een geslaagd etentje in de tuin. Bovendien is het hartstikke handig als je van de zomer nog een feestje in de tuin houdt, de eerste statafel staat in ieder geval al klaar!

Natuurlijk, rustiek en een vleugje Ibiza chique

De rustieke tuin met veel groen doet het al jaren goed en die trend zetten we nog even voort. Denk hierbij aan tuinmeubelen van natuurlijke, verantwoorde materialen zoals FSC gecertificeerd teakhout. Zodoende heb je een verantwoord product in huis met een natuurlijk karakter. Ga je voor een vleugje Ibiza in je tuin? We zien ook veel rotan-achtige tuinstoelen en bijzettafeltjes voorbij komen. Een goede basis voor een bohemian tuin.

tuin

Kom tuinkamers kijken bij Fonteyn!

Wil je nou nog verder in de voorjaarsstemming komen? Plan dan een uitje naar de  showroom van Fonteyn, doe hier je inspiratie op en laat je verleiden door al het moois. Hier vind je het nieuwste aanbod tuinmeubelen gepresenteerd in prachtige tuinkamers die jou meenemen op een ware tuin ontdekkingsreis. Plan nu alvast je bezoek!

Charelle Mackaaij
Charelle Mackaaij

Charelle is Digital Marketeer bij Elevate Digital

Artikelen: 2