De tuin alvast voorbereiden op de lente

De eerste maanden van het jaar kun je nog vorst verwachten, maar in kleine stapjes gaan we weer richting de lente. Eigenlijk de mooiste periode van het jaar in de tuin. Je kunt nu alvast plannen maken en voorbereidingen treffen voor ingrepen in de tuin die al langer in de planning staan. Ga nu de houtopslag voor openhaardhout bouwen of die blokhut waar je het al langere tijd over hebt.

In de wintermaanden kun je alles wat groeit en bloeit in de lente alvast de ruimte geven. Verwijder het onkruid wat ook in de wintermaanden groeit en hark de resterende bladeren die nog aan de herfst herinneren weg. Ook kunt u toch nog bomen snoeien om het overwoekeren van de tuin te voorkomen zodra het weer echt groeit. Maar denk ook aan ingrepen die al langer in de planning staan en die het zitten in de tuin een stuk aangenamer maken.

 

Kijk nu alvast naar een tuinset

De meeste mensen houden zich pas bezig met de tuin zodra de dagen weer warmer worden. Doorbreek deze trend en ga nu alvast in alle rust op zoek naar een nieuwe loungeset. Misschien kun je nu nog een goede deal sluiten met de verkopers. Ook tijdens de wintermaanden willen ze namelijk graag omzet maken. Daar komt nog bij dat er vaak een levertijd van vele weken op zit. Door er vroeg bij te zijn voorkom je lange wachttijden.

 

Een opslag voor openhaardhout kan de tuin een nieuw elan geven

Bij brandhout denk je niet aan het voorjaar, maar juist aan de herfst en de winter. Maar een mooie opslag voor hout is niet alleen functioneel, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Brandhout moet langere tijd drogen, dus een goede opslag verdien je ook nog eens terug. Goed gedroogd brandhout is namelijk veel duurder in aanschaf. Droog het liever zelf en geniet ook nog eens van de aanblik.

 

Een blokhut in de tuin moet er nu maar een keer van komen

Het plaatsen van een blokhut vergt veel tijd en een grote investering. Je kunt het goedkoop houden door het plaatsen van een klein schuurtje, maar het grondiger aanpakken ga je geen spijt van krijgen. Onderschat het werk zeker niet. Waarschijnlijk moet er een goede fundering onder en het aanleggen van stroom in de nieuwe blokhut verhoogt het gemak en het comfort. Je kunt het beter in één keer goed doen. Let ook goed op wat je koopt. Het hoeft namelijk niet duur te zijn, maar je wilt wel het beste voor je investering. Kies bijvoorbeeld voor een Blokhut met een lessenaarsdak. Deze zijn namelijk goedkoper dan een blokhut met een zadeldak en zien er toch goed uit. 

 

Wij wensen jou veel plezier met het inrichten van de tuin en met de voorbereidingen op de lente.

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36