Zo heb jij in no time het mooiste gazon van de hele buurt

Het is de afgelopen weken druilerig geweest en het zomergevoel is daardoor bij de meeste mensen nog niet echt aanwezig, maar godzijdank is er licht aan het einde van de tunnel en komt de zomer er nu eindelijk aan. Wil jij deze zomer het mooiste gazon van de hele buurt? Kijk eens naar de mogelijkheden op gazonplus.nl In dit artikel vertellen we je hoe je dat voor elkaar kunt krijgen!

Zaaien of zoden

groen gazon in de tuin met graszoden

Wanneer je nog geen gazon hebt, is het ten eerste zaak om te bedenken of je je gazon wil leggen met graszoden, of dat je ervoor kiest om het gras te zaaien. Het voordeel van zaaien is dat het een goedkope optie is en dat je het makkelijk zelf kunt doen. Echter, wanneer je kiest voor zoden kun je deze zomer nog van jouw gazon genieten. Het leggen van graszoden is een zware en soms ook ingewikkelde klus, maar voor een paar extra tientjes kun je deze klus uitbesteden aan de leverancier.

Maaien

Om je gazon in goede staat te houden, is het belangrijk dat je regelmatig blijft maaien. Wacht na het zaaien van je gazon tot het voor het eerst een lengte van tien centimeter gehaald heeft, daarna wil je het gazon eigenlijk tussen de drie en vier centimeter hoog hebben. Naarmate we verder in de zomer komen, moet je vaker maaien om deze hoogte te kunnen behouden. De frequentie hiervan kan variëren tussen eens in de twee weken tot twee keer per week. Vanaf september/oktober kun je het maaien wat meer laten en mag je het gras tot ongeveer 8 cm laten groeien.

het gras tot ongeveer 8 cm laten groeien

Bemesten

Om je gazon gedurende het hele jaar in goede staat te houden, is het belangrijk dat je zo nu en dan het gazon bemest. Doe dit twee keer per jaar. De aanbevolen momenten hiervoor zijn halverwege juni en het begin van de winter. Door je gazon te bemesten geef je het gras wat extra voedingsstoffen, waardoor het er voller uit gaat zien. Bovendien voorkom je door te bemesten dat er kale plekken in het gras ontstaan.

Overig onderhoud

In principe hoef je je geen water te geven, tenzij we in een erg droge periode zitten. In dat geval is het verstandig om het gras elke dag een halfuur te bewateren, of een sproeier aan te schaffen. Verder is het aan te raden om potten en tuinmeubelen niet langer dan twee dagen op dezelfde plek op het gazon te laten staan. Dan krijg je namelijk lelijke kale plekken in je gazon en dat moet je niet willen. Verplaats je tuinmeubelen en andere objecten op het gras dus regelmatig.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 22