De perfecte tuinset maakt jouw tuin af

Een tuin moet er fleurig, maar vooral ook gezellig uitzien. Kleur breng je aan met planten en bloemen. Een tuinset kan er een gezellige en sfeervolle tuin van maken. Je kunt gaan voor een standaard set plastic stoelen met tafel, maar het kan fraaier en stijlvoller.

 

Na het kopen van een huis leg je eerst de focus op de ruimtes in jouw huis. Dat is ook slim, want zodra de ruimtes vol staan is het lastiger om een nieuwe vloer te leggen en om de muren een andere kleur te geven. Afhankelijk van het seizoen is de volgende missie een mooi uitzicht vanuit de woonkamer op de tuin. Met mooi weer wil je natuurlijk ook heerlijk in de tuin zitten. De laatste jaren is een tuinset niet meer uitsluitend gericht op zitcomfort. Het oog wil namelijk wat. Welke tuinset pas het beste in jouw tuin?

 

De keuze is ruim

De tijd dat je standaard koos voor een groene of blauwe kunststoffen tuinmeubel is geweest. Natuurlijke materiaal is een optie, maar houten sets zijn bewerkelijker in vergelijking met bijvoorbeeld een aluminium. Zelfs in tafels is de keuze groot. Heb je de ruimte? Dan kun je kiezen voor rechthoekige tafel of een ovalen tafel. Met minder ruimte zal een ronde tafel geschikter zijn. Je kunt een tuinset krijgen in verschillende maten en vormen.

 

Verlies het comfort niet uit het oog

In een tuin met maar een zeer beperkte ruimte zal de keuze al snel vallen op een bistrosetje. Maar voor het urenlang vertoeven in de tuin met vrienden ga je liever voor meer comfort. Bijvoorbeeld een loungeset is al meer geschikt om langere tijd in de tuin te zitten. Het zitcomfort hoeft niet meer onder te doen voor de bank in de kamer. Maar voor het eten in de tuin gaat de voorkeur juist weer uit naar een tuinset. 

 

Wanneer kies je voor welk materiaal?

Bij het vervaardigen van tuinsets letten de fabrikanten goed op degelijkheid. Ze weten dat consumenten terugkomen bij de winkelier als ze kort na de aankoop door een stoel zakken. Toch zitten er wel kwaliteitsverschillen in de materialen. De sets van aluminium en hout zijn oerdegelijk, maar hetzelfde kun je zeggen over kunststof. Het is vooral belangrijk om te letten op eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Wil je de stoelen ’s avonds weer opruimen? Ga dan voor de kunststoffen en stapelbare stoelen en juist niet voor de stoelen van teakhout.

 

Net als met het kopen van een huis let je goed op de kwaliteit en het comfort. 

 

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36