Welke eetkamerstoelen passen bij mij?

Bij het inrichten van jouw woonkamer ligt vaak de focus op de tafel en niet op de stoelen. De tafel moet de juiste uitstraling hebben en gemaakt zijn van de mooiste materialen. Pas daarna worden bij de tafel de eetkamerstoelen gezocht. Eigenlijk is dit de verkeerde volgorde. Op de stoelen moet je uren kunnen zitten en ze zijn qua uitstraling misschien nog wel belangrijker dan de tafel waar ze aan staan. Ze vallen namelijk meer op dan de tafel.

Het is jou vast weleens overkomen. Je gaat bij mensen eten en je moet zitten op een eetkamerstoel waar je niet lekker op zit. Of de stoelen zitten goed maar passen qua uiterlijk en uitstraling totaal niet bij de rest van het huis. Maar je hoeft niet te kiezen. Je kunt voor de perfect ogende eetkamerstoelen gaan die ook nog eens prettig zitten. Je zit waarschijnlijk dagelijks uren op de stoelen, dus let goed op het comfort.

 

Hoe hoog moeten de stoelen zijn?

Denk goed na over de hoogte van de stoelen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in uiteenlopende hoogtes. Je kunt kiezen voor een hoogte van 86 centimeter, maar ze zijn er ook met een hoogte van 96 centimeter. Houd hier rekening mee bij het kopen van een tafel. Heb zeker ook aandacht voor de breedte. Je wilt misschien zes stoelen bij de tafel zetten, maar de tafel moet dan wel breed genoeg zijn. Ga je een smalle tafel kopen? Let dan ook goed op de diepte van de zittingen van de eetkamerstoelen. Een diepe zitting in combinatie met een smalle tafel kan ervoor zorgen dat je de eetkamerstoelen niet goed aan de tafel kunt schuiven.

 

Eetkamerstoelen in alle stijlen

Vorm voor jezelf een beeld van de stoelen die je wenst in de woonkamer. Dat doe je het eenvoudigst door het bekijken van alle eetkamerstoelen in alle stijlen. Ze worden vaak aangeboden voor een paar honderd euro per stuk, maar dat kan echt wel goedkoper. Het is ook slim om niet gelijk voor duizenden euro’s aan eetkamerstoelen te kopen. Het zijn namelijk modegevoelige onderdelen in het huis. Over een paar jaren kun je weer uitgekeken zijn op de stoelen. Maar ga wel voor een goede kwaliteit. Ze moeten wel jaren mee kunnen.

Heb je aan één kant beperkte ruimte? Denk dan eens aan een eetkamerbank
Een tafel met stoelen neemt veel ruimte weg in de woonkamer. Maar je kunt en wilt er niet zonder. Je kunt ruimte besparen door aan de muurkant geen eetkamerstoelen neer te zetten, maar juist een bankje. Op deze manier heb je wel de zitplekken en kun je toch een grote tafel met meerdere zitplaatsen in de woonkamer kwijt.

Ga je een huis kopen dan zijn de blogs van Huislijn.nl interessant voor je. Naast tips over inrichting, hebben we ook goede informatie over de financiering van je huis. Denk daarbij aan de verschillende hypotheekvormen, hoe je kunt besparen op je hypotheek of welke verzekeringen verstandig zijn om af te sluiten als je je droomhuis hebt gekocht.

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36