5 tips om een nieuwe kledingkast te kopen!

Een nieuwe kledingkast kopen is niet iets wat je elke dag doet. Meestal koop je maar een paar keer in je hele leven een nieuwe kast. Want je gaat natuurlijk voor kwaliteit en voor de lange termijn. Jouw kledingkast moet daarom aan je persoonlijke wensen voldoen en ook nog eens bij je interieur passen. Al deze wensen zijn zeer specifiek. Dit betekent ook dat het geen kleine uitgave wordt. Daarom hebben wij 5 tips die helpen bij het kopen van een nieuwe kledingkast.

 

#1 Welk type deur?

Als je op zoek bent naar een nieuwe kledingkast is het belangrijk dat je de juiste type deur uitzoekt. Er zijn drie verschillende type deur waar je uit kunt kiezen:
Schuifdeurkast
• Kast met draaideuren
• Kast met zweefdeuren
• Een vrijstaande kast of toch een inloopkast?

 

#2 Waar plaats je de kledingkast?

Het is belangrijk dat je een kledingkast op de juiste plek plaatst. Zorg dat er voldoende ruimte is en of het de meest geschikte plek is. Houd rekening met plinten, stopcontacten en lichtschakelaars. Het kan ook voorkomen dat er leidingen of buizen door uw kamer lopen. Neem deze ook mee in de zoektocht naar de juiste plaats. Zorg dat de deuren goed open kunnen gaan en je voldoende beweegruimte houdt als de deuren openstaan. Als je kiest voor schuifdeuren heb je natuurlijk geen last van dit probleem.

Kledingkast

#3 Meet de juiste maten op

Een kast op maat is belangrijk als je kiest voor een kast voor de lange termijn. Een inloopkast moet bijvoorbeeld precies worden ingemeten. De maten zijn van reuzebelang. Een meetfout kan in dit geval geld kosten. Zorg dat je de juiste lengte, breedte en dieptemaat opmeet. Mocht de kast bijvoorbeeld onder een schuin dak worden geplaatst. Meet dan van hoek tot hoek de lengtemaat op. Houd ook altijd rekening met een beetje spelingsruimte, als je de maten iets te strak opmeet bestaat er een kans dat de kast op maat niet op zijn plek past.

 

#4 Zorg voor de juiste accessoires

Een kast kan verschillende accessoires hebben. Accessoires kunnen het verschil maken tussen een rommelige kast en een nette overzichtelijke kast. Bedenk van te voren welke elementen je aan de kast kunt toevoegen zodat je de perfecte kast samenstelt. Denk aan accessoires zoals:
• Kastverlichting
• Schoenenrekken
• Draadmanden
• Roedes en hangers
• Lades & planken

kledingkast

#5 Zorg voor genoeg ruimte

Het is natuurlijk belangrijk dat er in een nieuwe kast genoeg ruimte is voor al je spullen. Naast het goed opruimen van de kast is het volgende belangrijk. Kies voor een logische indeling waarmee je de kledingkast optimaal benut. Houd dus rekening met de spullen die je gaat opbergen. Zorg voor genoeg hang- en legruimte.

Judith Mohlmann
Judith Mohlmann

Judith Möhlmann werkt als freelance tekstschrijver voor diverse klanten in allerlei verschillende branches. Vooral wooninspiratie, energiebesparing en koken hebben haar interesse, maar er zijn nog veel meer interesse-gebieden waarmee wordt gewerkt. Dit geldt in het bijzonder voor de twee blogs die ze in beheer heeft: mamasopinternet.nl is hét blog voor (jonge) moeders en meer-weten-over-eten.nl voorziet mensen van heerlijke recepten en bijzondere dieettips. Op huislijn.nl zal Judith ook regelmatig wooninspiratie en besparingstips delen.

Artikelen: 24