Welke kastdeuren kies je als je een nieuwe kast koopt? Top tips

Eindelijk is het zo ver. Je hebt besloten om een nieuw kast te kopen. Die kledingkast, voorraadkast of wasmachinekast waar je alle spullen overzichtelijk in kan opbergen. Voor een rustige uitstraling en voldoende opbergplek, heerlijk. Kasten nemen vaak vrij veel ruimte in en bepalen zo door hun uitstraling ok de sfeer in je kamer. Bij een kast op maat bepaal jij zelf het uiterlijk van jouw kast. Hoe maak je snel de juiste keuzes?

 

Een kast als eyecatcher van je kamer

Wat is bepalend voor de uitstraling van jouw kast? De belangrijkste keuze is de kleur. Ga je voor een front in natuurlijke houtlook, lichtbruin tot een diepe donkere houtkleur? Of kies je voor een witte, zwarte of grijze kast, mat of glanzend? Dit is afhankelijk van het bestaande interieur.

 

Style je kast af met de passende greep

Klein maar fijn detail: de greep. Ook met het soort greep, knop of handvat bepaal je de stijl van jouw kast. Van sierlijke knopjes tot rechtlijnige stangen, welke vorm deurgreep past bij jouw woonstijl? En niet alleen de vorm maar ook de kleur van de greep bepaalt de stijl, van chroom tot wit en van koper tot zwart. Maar wie weet zijn kastdeuren zonder greep jouw favoriet vanwege de rustige uitstraling? En dan nog de belangrijkste vraag: schuifdeuren of draaideuren?

 

Voordelen schuifdeuren kast

Een kast met schuifdeuren is praktisch voor kleine kamers. De deuren schuiven opzij waardoor ze niet in de kamer staan en geen plek innemen. Een kastenwand met schuifdeuren ziet er erg fraai uit. Bedenk wel dat de schuifdeuren overlappen en altijd een gedeelte van jouw kastinterieur niet zichtbaar is. Wil je wel alle spullen kunnen zien? Dan zijn draaideuren waarschijnlijk de betere oplossing voor je.

 

Voordelen maatwerk kast met draaideuren

De meeste mensen kiezen voor een kast met draaideuren. Zeker als je voldoende loopruimte in je kamer hebt en de deuren open kunnen blijven staan terwijl je jouw spullen opruimt. Openstaande draaideuren geven je andersom ook alle tijd om alles wat je nodig hebt uit jouw kast rustig te pakken, fijn als je verschillende outfits wilt passen of als je bezig bent met hobbyspullen of de administratie.kast

 

Speel met de kastruimte

Bij een draaideurkast kan je er ook voor kiezen om een aantal kastelementen met draaideur te laten maken en dit te combineren met een open kastgedeelte. Zo krijgt jouw kast op maat een unieke uitstraling. Het open kastgedeelte kan je opvullen met legplanken voor accessoires of bijvoorbeeld souvenirs van vakanties. Zo maakt jouw maatwerkkast pas echt onderdeel uit van jouw interieur.

Genoeg tips en trucs voor het samenstellen van jouw ideale kast met draaideuren of schuifdeuren. Nu lukt het jou makkelijk om de juiste keuzes te maken en straks van jouw opgeruimde woning te genieten.

Marleen Van Haastrecht
Marleen Van Haastrecht
Artikelen: 5