Gekte op de huizenmarkt…

Er heerst gekte op de huizenmarkt. De vraag naar koophuizen neemt toe maar er komen steeds minder huizen op de markt. Volgens de NVM is het aanbod van te koop staande woningen met bijna 40% gedaald. Met als gevolg dat koophuizen steeds duurder worden. En niet zo’n klein beetje ook…

 

Appartementen + 16,5%

De prijs van een woning is het afgelopen jaar met ruim 8% gestegen. Maar dat is nog niets in vergelijking met appartementen deze zijn zelfs – volgens de NVM – met 16,5% gestegen.

Was de gekte op de huizenmarkt vooral in de grote steden, nu zie je ook in de buitengebieden als Noord-Limburg, Zuidoost-Groningen en Hardenberg de verkoop van huizen enorm toenemen. In vergelijking met een jaar eerder is de verkoop in deze gebieden met 30% gestegen.

 

Oorzaken “gekte”

Er zijn drie belangrijke oorzaken te noemen die deze “gekte” veroorzaken:
1) Huurders begeven zich op dit moment meer en meer op de koopmarkt. De lage hypotheekrente in combinatie met de hoge huur in de vrije huursector wakkert dit aan.
2) De afgelopen jaren zijn er weinig nieuwbouwhuizen gebouwd
3) De Nederlandse bevolking groeit het snelst sinds 15 jaar

 

Makelaar

Ga je je huis verkopen dan is het niet meer de vraag wanneer je je huis verkoopt maar tegen welke prijs. Omdat de prijzen alleen maar stijgen op dit moment is het van belang dat je goed beseft wat de waarde van je huis is. Een makelaar kan je hierin goed adviseren. Hij of zij beschikt namelijk over de juiste systemen, ervaring en kennis. Daarnaast kan je dan samen de verkoopstrategie uitstippelen zodat de beste deal gerealiseerd kan worden.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 206