“Yes, dat is ‘m….”

Zaterdag 30 september is weer de Huislijn.nl Nationale Open Huizen Route. Een perfecte dag voor iedere woningzoeker omdat je direct en zonder afspraak zo even binnen kunt lopen bij een woning. En je bent niet de enige, want bij elke Nationale Open Huizen Route bezoeken echt duizenden consumenten de te koop staande huizen.

 

Wat maakt zo’n Open Huizen Route nu eigenlijk zo zinvol?

  1. Als eerste is zo’n echt bezoek een aanvulling op de eerste indruk van de foto’s op internet. Dan blijkt ineens dat alleen de foto’s lelijk zijn, maar het huis niet. En soms helaas ook andersom…
  2. Je krijgt een indruk van de buurt. Wat heb je aan een fantastisch huis als de straat je niet aanstaat? Wellicht is het huis niet helemaal exact wat je zocht, maar heb je wel een fantastische buurt; de crèche voor de kleine om de hoek, net als de sportschool en je zit zo op de snelweg naar je werk. Ze zeggen niets voor niets: je koopt weliswaar een thuis, maar je krijgt de buurt erbij!
  3. Het is echt veel makkelijker, en vooral efficiënter, om zonder afspraak vooraf even snel verschillende huizen achter elkaar te zien. Een officiële bezichtiging plannen kost tijd, omdat er veel partijen bij betrokken zijn. Dat kan altijd nog, als je serieuze interesse hebt in een huis. Plan sowieso altijd met de makelaar een tweede bezichtiging en doe nooit spontaan een bod. Daar krijg je spijt van!
  4. Ook voor de verkoper is het prettig dat hij op deze manier snel veel mensen op één dag een eerste indruk van zijn huis kan geven. Hij zal dan ook zijn best doen om de woning er optimaal uit te laten zien. Dat is altijd prettiger dan door “de rommel heen te moeten kijken”.
  5. Veel verkopers en veel kopers geeft ‘swung’ aan een dag. Dat maakt vaak beide partijen meer bereid om er uit te komen tijdens de onderhandelingen waardoor deze prettiger en sneller verlopen. En daar heb je beide plezier van.

Ben jij enthousiast geworden. Zet dan de Nationale Open Huizen Route in je agenda en bezoek die woningen waar je interesse in hebt. Zorg dat je vooraf via www.huislijn.nl je lijstje voor de dag samenstelt. En nog een laatste tip: bezoek ook een aantal woningen waarvan je op basis van de eerste indruk normaliter zou zeggen: “nee, dat huis is echt niets voor ons…”. Je zult verbaasd zijn wat voor leuks je soms kunt aantreffen. Durf je te laten verrassen!

Rob Overduin
Rob Overduin

Rob Overduin schrijft regelmatig een column voor de nieuwsbrief van Huislijn.nl. Met zijn achtergrond als makelaar en sinds 2011 als Operationeel Manager van VastgoedPRO weet hij op een boeiende wijze zaken aan de kaak te stellen die belangrijk zijn voor consumenten die een woning gaan (ver)kopen of (ver)huren.
VastgoedPRO is een beroepsvereniging voor vastgoed professionals waaronder vooral makelaars en taxateurs. Bij de vereniging zijn circa 800 leden aangesloten die werkzaam zijn als makelaar, taxateur of adviseur op het gebied van vastgoed.

Artikelen: 38