Creëer een aantrekkelijk herfsthuis

Nu heb ik geen plannen om te verhuizen.

Maar ik merk wel, omdat het seizoen verandert, ik aan de slag wil gaan met de styling van mijn huis. We zitten ’s avonds met ons gezin vaker met z’n allen binnen in de woonkamer. De openslaande deuren naar de tuin doen we niet meer open en de kaarsjes worden weer aangestoken.

Ook als je je huis snel wilt verkopen, is het slim om de styling van je interieur op het seizoen aan te passen.

Wil je je huis snel verkopen dan is styling van je interieur aangepast het seizoen ook slim. Daarmee speel je namelijk in op het gevoel van kijkers tijdens bezichtigingen. Nog steeds is het heel belangrijk dat jouw huis licht en ruimtelijk oogt, maar er ontstaat ook behoefte aan een extra warme herfstsfeer.

Hoe maak je je huis gezellig en cosy, zonder dat je het meteen te donker maakt, waardoor je huis kleiner oogt?

Creëer sfeer met textiel

Vloerkleden, kussens en gordijnen kleden een ruimte aan. Ze maken een kamer sfeervoller en absorberen het geluid. Gladde oppervlaktes, zoals een tegelvloer, kunnen in de winter koud en kil overkomen. Ook omdat je jezelf erop hoort lopen (tikken van de hak).

Met een vloerkleed maak je een gladde vloer meteen een stuk warmer. Ook creëer je hiermee meteen een zithoek en worden harde geluiden gedempt. Let op! Werk met lichte kleuren als je gordijnen, kussens, karpetten en woonplaids gaat toevoegen.

Kies voor textuur

Textiel heb je in verschillende texturen. In de herfst en winter zijn zachte, wollige en gebreide stoffen ideaal. Stoffen met een duidelijke textuur. Denk aan schapenvachten, hoogpolige karpetten en grof-gebreide kussens en poefjes. Typische woonaccessoires die in de herfst een behaaglijk gevoel geven.

Lees ook: Oktober woonmaand

Zorg voor extra (sfeer)verlichting

Juist omdat de dagen korter zijn, kan de woonkamer al snel te donker worden. Met extra bijverlichting, zoals schemerlampjes kun je eenvoudig de donkere hoekjes extra verlichten. Pas wel op dat het geen ‘kermis’ wordt. Verschillende gekleurde lampenkappen of de combinatie van verschillende lichtbronnen (halogeen, led en gloeilampen) geven gekleurd licht. Houd het bij warm wit sfeerlicht. Kaarsjes of een open haard zijn ook altijd goed!

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20