Oktober woonmaand

De zomer loopt op zijn einde en de kleurrijke herfst is het volgende seizoen wat zich binnenkort weer zal aandienen. Elk seizoen heeft zijn charme. De herfst is de periode dat de bladeren aan de bomen, struiken en planten weer kleuren van groen naar geel of goudkleurig, oranje of rood en bruin tinten.

Herfst! Jippie dat betekent ook dat de oktober woonmaand weer voor de deur staat! Dé woonmaand voor iedereen die zich met interieur bezighoudt of interesse in heeft. Nu de dagen sneller korter worden, het is vroeger donker is en we meer binnen gaan leven in ons huis is oktober woonmaand de perfecte periode dat er extra aandacht is voor interieur. 

Oktober woonmaand is ook de periode dat de er nieuwe kleuren gepresenteerd gaan worden, naast de interieurtrends voor 2024. We zagen dit jaar al een verschuiving naar duurzaamheid binnen het interieur. Maar het komende jaar zal er nog meer nadruk liggen op ‘biophlic design’, duurzaamheid, minimalisme, natuurlijke/aardse kleuren en comfort. Bij ‘biophilic design’ wordt gekeken hoe je interieurs kan ontwerpen waar het welzijn van de gebruiker centraal staat. Hier wordt de natuur letterlijk in huis gebracht door het toepassen van een grotere hoeveelheid kamerplanten, natuurlijke materialen en door balans in je woon- of werksituatie te creëren.

Oktober woonmaand

Inspiratie haal ik uit kunst, mode en de natuur

Ik kijk altijd goed om me heen. Inspiratie haal ik uit kunst, mode en de natuur. Als mens zijn we vanuit de basis met de natuur verbonden. Daarnaast vind ik het KEI leuk om woontrends, stijlen en ook van met name diverse meubelmerken bij te houden wat er ontwikkeld wordt.

Die fascinatie voor meubilair en interieur heb ik al van kinds af aan. Waarschijnlijk niet zo verwonderlijk met een zeer creatieve mama die het leuk vond om de woonkamer en de rest van het huis regelmatig te herinrichten met ons bestaande meubilair. En een handige papa die werkzaam was in de bouwwereld. Hoe kan het dan ook anders dat ik een aantal jaren geleden de ommezwaai gemaakt heb en gekozen heb om actief aan de slag te gaan in de interieurbranche.

Zo kwam ik recent terecht in de mooie showroom van woonwinkel De Ruijtermeubel op de woonboulevard. Zij hebben een uitgebreid scala aan woonmerken voor diverse woonstijlen (Scandinavisch, Japandi, Bohemian, Modern,…..). En een van de allernieuwste woonmerken in de toch al uitgebreide collectie is het merk Moome. Als jaren ben ik een groot fan van dit, uit België afkomstig, woonmerk dat met een eigen kijk op de wereld betaalbare, eerlijke designmeubelen maakt.

actuele woontrends

Meer aandacht voor wonen en wooncomfort

Waarom moet je oktober als woonmaand in je agenda noteren? Er wordt die maand nog net iets meer aandacht besteed aan trends en wooncomfort dan in andere maanden. Dat is super leuk, want steeds meer woonmerken en woonwinkels doen hieraan mee. Als jouw interieur ook wel een upgrade kan gebruiken, dan is oktober dé maand om hiermee aan de slag te gaan. Laat je inspireren door nieuwe kleuren, materialen, vormgeving. En maak van je huis een gezellige thuis waar je na een lange dag lekker wilt neerploffen op die comfortabele bank met een kopje thee of goed glas wijn.

Mireille Roelands Bonjer
Mireille Roelands Bonjer

Hallo! Mijn naam is Mireille en sfeer creëren is wat ik het liefst doe!

Wie droomt er nu niet van een mooi interieur en een fijne leefomgeving? Een omgeving aangepast aan je eigen woonwensen en persoonlijkheid. Of een fijne werkomgeving waar het inspirerend werken is voor jouzelf, je personeel én waar tevens klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Mijn passie? Functionaliteit en comfort tot een harmonieus geheel samenbrengen, wat maakt dat een interieur stijlvol en sereen aanvoelt. Door middel van mijn creativiteit, kennis, ervaring én oog voor detail kom ik tot een interieur(styling) advies, waarin mensen zich goed en thuis voelen.

Tevens adviseer en ondersteun ik bedrijven op het gebied van social media (content) en help ik hen graag verder met het kiezen van de juiste social media kanalen voor hun business. Met een achtergrond en (internationale) werkervaring in strategisch en operationeel HR , sales en interieur kan ik voor iedere klant maatwerk advies leveren. Ik noem mezelf, niet voor niks, een creative professional! Een van mijn motto’s is dan ook: in a world full of french fries, be the curly one.

Met mijn blogs, informatieve posts en (levens)ervaringen wil ik JOU graag inspireren!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op een van mijn socials.

Artikelen: 10