Kopen / Verkopen

Mission Impossible?

Allereerst wens ik alle deelnemers aan de Open Huizen dag op zaterdag 1 oktober heel veel succes! De huizenmarkt zit weer in de lift. Aan de ene kant hoor ik verhalen over overspannen situaties, denk aan Amsterdam en Utrecht. Aan de andere kant zijn er nog veel regio’s in Nederland waar de woningmarkt echt nog een beetje op gang moet komen.

Een Open Huizen dag is een mooie test om te kijken hoe aantrekkelijk jouw huis is. Komt zaterdag niemand op jouw huis af, dan vrees ik dat er iets goed mis is.

Er zijn verschillende oorzaken waar je aan kunt denken:

  1. de verkoopprijs van je woning die niet klopt met het aanbod (veel duurder of juist veel goedkoper dan de concurrentie)
  2. de ligging van je huis is zodanig is dat niemand er wil wonen (onder een elektriciteitsmast?)
  3. je huis is zo excentriek dat het mee kan doen aan het programma TV Makelaar ‘Mission Impossible’

Is je woning wel aantrekkelijk genoeg

Maar misschien is geen van bovenstaande redenen van toepassing op jouw woning. De oorzaak kan veel subtieler zijn. Heel veel van mijn klanten schakelen juist mijn hulp in omdat ze een objectieve blik op hun woningpresentatie willen. Ze twijfelen enorm of hun woning op de verkoopfoto’s wel goed uit de verf komt. Of ze vragen zich af of hun woning wel aantrekkelijk genoeg voor de verkoop is gestyled.

 

Objectief naar je eigen huis en de presentatie kijken is echt heel lastig. Lang niet iedere makelaar vindt een perfecte online presentatie belangrijk. Familie en vrienden vinden al snel je huis heel ‘mooi’. En als bewoner kun je echt ‘blind’ voor je eigen huis zijn, omdat je er emotioneel bij betrokken bent.

 

Ik kan je geruststellen. Meestal is de verkoop van je huis helemaal geen mission impossible. Juist met kleine ingrepen, kun je grootste resultaten bereiken. Zie ook bijgevoegd voorbeeld van een gedateerde slaapkamer. Met simpele ingrepen en de juiste fotografie werd deze woning een stuk aantrekkelijker en vervolgens binnen 3 maanden verkocht.

 

 

Door de ogen van kopers naar je eigen woning kijken

Ben je op zoek naar inspiratie hoe andere verkopers de presentatie van hun woning aanpakken? Op welke manier zij hun huis verkopen? Of wil je gemotiveerd worden extra je best te doen je huis vlot te verkopen? Dan nodig ik je van harte uit een kijkje te nemen in de Vlotte Verkoop Community (http://vlotteverkoop.nl). De plek waar je als huisverkoper gratis inspiratie kunt opdoen en waar je andere verkopers om hun mening kunt vragen. Misschien geven zij jou die gouden tip. Of leer je daar door de ogen van kopers naar je eigen huis te kijken. Ook kun je mij daar om advies vragen! Ik wens je veel succes met de Open Huizen dag.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Liesbeth Oldeman
Load More In Kopen / Verkopen

Facebook Comments

Check Also

Is verkoopstyling in een overspannen woningmarkt overbodig?

“Mijn huis is in deze overspannen woningmarkt toch ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl