Ruim 16.000 huizen verkocht in één maand

 

Appartementen stijgen het hardst

In de crisisjaren was het over het algemeen genomen lastig om je appartement te verkopen, maar nu trekt dit segment ook goed aan. Ten opzichte van mei 2015 zijn er 31% meer appartementen verkocht. Ook van hoekwoningen, tussenwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-éen-kapwoningen werden er meer van verkocht. Al was de stijging bij de twee-onder-één-kapwoningen het laagst met 16%.

Huizenverkoop Groningen aan kop

In alle provincies zijn er meer huizen verkocht. Maar Groningen sprong daar wel echt bovenuit, met een stijging van maar liefst 31%. Ook in de provincie Zeeland was de huizenverkoop positief maar met ruim 6% was deze wel het zwakst.

 

De cijfers zijn gebaseerd op de publicatie van het Kadaster

 

Veel huizenzoekers op Huislijn.nl

Voor Huislijn.nl was mei ook een mooie maand. Veel bezoekers toonden serieus interesse in woningen. Makelaars hebben dan ook veel aanvragen ontvangen voor bezichtigingen.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 204