Wow 25% meer koopwoningen verkocht

Als je huis te koop staat dan is er vandaag goed nieuws. Volgens het CBS en kadaster zijn koopwoningen duurder geworden en zijn er meer huizen verkocht.

Prijs van koopwoningen stijgt

De afgelopen maanden zijn huizen steeds iets duurder geworden. Echter in november is de grootste prijsstijging sinds jaren gerealiseerd, namelijk 3,5%. De prijzen van koopwoningen zijn altijd nog wel een stuk lager dan in de hoogtijdagen van de woningmarkt. Ten op zichten van 2008 zijn de huizenprijzen altijd nog 16% lager.

 

Veel meer huizen verkocht

Ook in november zijn er weer meer huizen verkocht in vergelijking met een jaar geleden, namelijk 25%. In totaal werden ruim 14.500 huizen verkocht. Ook op Huislijn.nl is het nog steeds erg druk met huizenzoekers. Een trend is dat steeds meer mensen het favoriete huis zoeken via mobiel.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 188