Huizenmarkt

Ruim 13.000 koopwoningen verkocht

Ook het kadaster presenteert mooie cijfers over de huizenmarkt. Het kadaster meet het aantal verkochte huizen op het moment van eigendomsoverdracht. Deze cijfers zijn net wat anders dan die van de Nederlands Vereniging voor Makelaars, zij meten namelijk het aantal getekende koopaktes. Daarnaast meten zij onder makelaars die aangesloten zijn bij de NVM. Naast de NVM zijn er nog twee grote brancheverenigingen namelijk VBO en VastgoedPRO. Het kadaster telt het aantal verkochte woningen van alle makelaars in Nederland, dit cijfer geeft dus een betrouwbaar beeld over de huizenmarkt.

 

Huizenmarkt stijgt met 34%

Het Kadaster meldt dat er in maart 2015: 13.393 koopwoningen zijn verkocht, een stijging van 34% t.o.v. van een jaar geleden. Ook t.o.v. van februari 2015 zijn er meer huizen verkocht, namelijk 14,5%.

Ook op Huislijn.nl zien wij dat er veel interesse is voor het kopen van een huis. In februari zijn er 1 miljoen bezoeken geweest. Een trend is dat steeds meer van deze bezoeken plaats vindt op het mobiele platform van Huislijn.nl. Ook Google heeft Huislijn.nl mobiel geanalyseerd en meldt: “Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk.”

 

Vrijstaande woningen vormen de kopgroep

Vrijstaande woningen zijn het hardst gestegen met maar liefst 37%. Twee onder een kop woningen stijgen ook maar iets minder hard, namelijk met 13%.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ronald Barends
Load More In Huizenmarkt

Facebook Comments

Check Also

Tips voor het klussen in je nieuwe huis

De kans dat je je nieuwe huis zo ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl