Ruim 13.000 koopwoningen verkocht

Ook het kadaster presenteert mooie cijfers over de huizenmarkt. Het kadaster meet het aantal verkochte huizen op het moment van eigendomsoverdracht. Deze cijfers zijn net wat anders dan die van de Nederlands Vereniging voor Makelaars, zij meten namelijk het aantal getekende koopaktes. Daarnaast meten zij onder makelaars die aangesloten zijn bij de NVM. Naast de NVM zijn er nog twee grote brancheverenigingen namelijk VBO en VastgoedPRO. Het kadaster telt het aantal verkochte woningen van alle makelaars in Nederland, dit cijfer geeft dus een betrouwbaar beeld over de huizenmarkt.

 

Huizenmarkt stijgt met 34%

Het Kadaster meldt dat er in maart 2015: 13.393 koopwoningen zijn verkocht, een stijging van 34% t.o.v. van een jaar geleden. Ook t.o.v. van februari 2015 zijn er meer huizen verkocht, namelijk 14,5%.

Ook op Huislijn.nl zien wij dat er veel interesse is voor het kopen van een huis. In februari zijn er 1 miljoen bezoeken geweest. Een trend is dat steeds meer van deze bezoeken plaats vindt op het mobiele platform van Huislijn.nl. Ook Google heeft Huislijn.nl mobiel geanalyseerd en meldt: “Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk.”

 

Vrijstaande woningen vormen de kopgroep

Vrijstaande woningen zijn het hardst gestegen met maar liefst 37%. Twee onder een kop woningen stijgen ook maar iets minder hard, namelijk met 13%.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 186