19% meer huizen verkocht

De verkoopprijs van koopwoningen blijft gelijk

Er zijn meer huizen verkocht maar de prijzen zijn ten opzichte van het 1ste kwartaal 2014 gelijk gebleven. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning is nu € 211.000 volgens de Nederlandse Vereniging voor makelaars.

 

Regionale verschillen

Ook makelaar Erwin Dornscheidt van Woon.nl Dordrecht merkt dat de huizenmarkt in Dordrecht voorzichtig maar gestaag verbetert. Daar waar het landelijk gemiddelde een stijging noteert van 19%, is de markt in Dordrecht met 3,7% gestegen. Er zijn dus grote regionale verschillen, in Amsterdam bijvoorbeeld is er zelfs sprake van oververhitting.

 

Er worden meer huizen verkocht

De NVM verwacht dat er in 2015 weer meer huizen worden verkocht dan in 2014, ze denken aan een stijging van 5-10%. Daarbij zal de prijs voor een koopwoning ook licht gaan stijgen (2,5-3%).

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 162